Кучемати пускат храна за домашния любимец срещу пластмасова бутилка в

...
Кучемати пускат храна за домашния любимец срещу пластмасова бутилка в
Коментари Харесай

“Кучемати пускат храна за домашния любимец срещу пластмасова бутилка

" Кучемати " пускат храна за домашния любим против пластмасова бутилка в Стара Загора от през днешния ден. Целта е жителите да събират разделно опаковките и в същото време ги насочим да обичат животни те, сподели зам.-кметът Йордан Николов. Те са ситуирани в построените места за свободна разходка на домашни любимци - в " Станционната градина ", в парк " Артилерийски ",в парк " Зеления чеп " и на " Аязмото " покрай Митрополията. Капацитетът на устройствата е задоволителен за едноседмично действие - почти един път седмично се зарежда контейнерът за храна, при което се освобождава и контейнерът за пластмасови бутилки. Операциите са лесни, не лишават време и се правят дейно от общински служащи.

Всички външни елементи на устройствата са устойчиви на замърсяване и се почистват елементарно . Устройствата са самостоятелни и не е належащо включване към електрозахранване, защото са снабдени със слънчеви панели и работят напълно със слънчева сила . Те са сложени тук-там утвърдени със схеми за разполагане от Общинския съвет от устройство на територията. Събраните разделно боклуци от бункера ще бъдат излъчени на организация за разделно събиране на боклуци за по- нататъшното им оползотворяване.
 Държавна фирма
Държавна фирма " Земеделие " дава обезщетения на притежателите за починали животни

Животновъдите могат да аплайват за помощ в период до 5-и май

На лицевия панел на кучематът са ситуирани отворът за слагане на празна бутилка, както и отвор за изтичане на вода, която постъпва напряко в разположения най-долу съд за пиянство на вода от животното. Процесът е изцяло автоматизиран - след постъпване на бутилката и прекосяването през съответния сензор, специфичното, авансово настроено устройство-дозатор с електромагнитен клапан отпуска точното количество гранулирана храна в съда за хранене. На лицевия панел се намира и LCD-дисплей с знаци за положението на устройството - в употреба, с изчерпана храна, с цялостен резервоар за пластмасови бутилки.

Николов прикани за добросъвестно потребление на новите придобивки и за тяхното запазване от вандалски прояви. Зам.-кметът добави, че община Стара Загора продължава дейностите си за приучаване на жителите за разделно събиране на боклуци. Предстои слагането на 150 кафяви контейнери. В тях ще се събира боклук, формиран от органически материал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР