Кубрат Пулев планира следващият му мач да е през ноември,

...
Кубрат Пулев планира следващият му мач да е през ноември,
Коментари Харесай

Готвят мач на Пулев през ноември, Кобрата готов да се бие с Руис дори на Тимбукту

Кубрат Пулев възнамерява идващият му мач да е през ноември, само че за момента не е ясно против кого и къде ще се бие. Новината разкри президентът на Epic Sports Джон Вирт, който се грижи за правата на Кобрата.

Пулев е формален кандидат за купата на IBF и чака спечелилия от реванша сред Анди Руис и Антъни Джошуа, с цел да се бори с него за шампионския пояс на организацията. Двамата обаче още не могат да реализират съответна сделка и тази неизясненост обърква проектите и на българския боксьор.

По този мотив от IBF издадоха заповед за наложителен дуел сред Пулев и спечелилия от Руис-Джошуа, като срещата би трябвало да се организира до 31 май 2020 година

" Знаете, че IBF издаде заповед за наложителен мач сред Пулев и спечелилия от Руис-Джошуа. Ще желаеме в този момент тя да бъде доказана документално пред нас. Те би трябвало да ни дадат уточнения и гаранции дали спечелилият е длъжен за среща с Пулев, да подпише контракт, че няма да търси други борби в това време, да не търси специфични изключения за отбрана на други трофеи, както и да не се базира на обединителни дуели за всички колани. Т.е., да сме сигурни, че идващият мач обезпечено ще е Пулев против спечелилия от тази борба.

Искаме и краен период, в който Руис и Джошуа би трябвало да се съгласят с изискванията на IBF, тъй като към този миг наподобява, че подобен мач няма да има, а в случай че това в действителност се случи, ние би трябвало да знаем в каква посока ще поемем. Защото планираме да проведем мач на Пулев през ноември, в случай че реваншът сред Джошуа и Руис е за всички пояси. Искаме писмени гаранции за всичко това ", съобщи Вирт в изявление за BoxingScene.

" Планираме да подадем несъгласие, с което да защитим правата на Пулев до момента в който този проблем се обясни. Мога да кажа единствено, че Пулев е подготвен да се бие Руис в Мексико, Съединени американски щати и даже на Тимбукту. Джошуа и неговия щаб не помнят едно доста значимо нещо в бокса и то е, че откакто един път станеш първенец, всичко се трансформира ", добави Вирт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР