Кубинците се събудиха от масивни прекъсвания на тока във вторник

...
Кубинците се събудиха от масивни прекъсвания на тока във вторник
Коментари Харесай

Куба все още се бори с пожара в нефтено депо, най-лошият в историята на острова

Кубинците се разсъниха от солидни спирания на тока във вторник сутринта , като 40% от главното оборудване за предпазване на гориво в страната е унищожено от това, което съгласно публични лица е най-лошият пожар в историята, оповестява " Ройтерс ".

Свидетели на " Ройтерс " оповестиха, че вилнеещите пламъци, които опустошиха сегмент от четири резервоара на пристанището за супертанкери Матанзас от петък насам, са утихнали и извисяващите се стълбове гъст черен пушек, които към момента се издигат от региона, наподобяват оцветени в сиво.

Матанзас е най-голямото пристанище на Куба за импорт на недопечен нефт и горива . Кубинският тежък недопечен нефт, както и мазутът и дизелът, съхранявани в Матанзас, се употребяват основно за произвеждане на електричество на острова .

Държавата, ръководена от комунисти и под тежки наказания на Съединени американски щати, е съвсем банкрутирала . Честите прекъсвания на електрозахранването и дефицитът на бензин и други артикули към този момент са основали напрегната обстановка с разпръснати локални митинги след историческите вълнения през юли предишното лято.

Мълния удари един контейнер за предпазване на гориво в петък вечерта . Пожарът се популяризира за секунда до неделя и погълна зоната с четири резервоара в понеделник, съпроводен от големи детонации и макар напъните на локалните пожарникари, подкрепени от повече от 100 мексикански и венецуелски подкрепления .

Длъжностни лица не споделиха какъв брой гориво е изгубено при пожара, който унищожи и четирите резервоара. Властите обявиха, че петрол не е замърсил близкия залив Матанзас. Все отново те предизвестиха жителите чак до Хавана да носят маски за лице и да заобикалят киселинни дъждове заради голямото количество пушек, генерирано от пожара.

Един пожарникар почина и 14 изчезнаха в събота , когато вторият контейнер се взриви, оповестиха управляващите във вторник, коригирайки по-ранна цифра от 16 изчезнали.

Марио Сабинес, губернатор на провинция Матанзас, на към 130 км от Хавана , разяснява шеговито, че пламъците се популяризират като " олимпийски факел " от един контейнер към различен, трансформирайки всеки в " казан ".

Във вторник сутринта още хеликоптери се причислиха към напъните за потушаване на пожара , дружно с противопожарен транспортен съд, изпратен от Мексико .

Даниел Чавес, заместник-началник на силите, които се пробват да потушат пламъците, сподели пред локалните медии " виждаме смяна в цвета на дима... Изглежда, че денят е друг и ние се възползваме от сутринта, когато слънцето не е толкоз мощно тъй като това е фактор, който оказва въздействие ".
 Заради пожар в склад за гориво в Куба - 17 души в неопределеност
Заради пожар в склад за гориво в Куба - 17 души в неопределеност

Пожарът е породен от нередовност в гръмоотводната система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР