Кубинецът Йоел Ромеро счупи от бой шампиона Робърт Уитъкър в

...
Кубинецът Йоел Ромеро счупи от бой шампиона Робърт Уитъкър в
Коментари Харесай

Кървав спорт! Ромеро счупи от бой Уитъкър, но победата бе дадена на шампиона

Кубинецът Йоел Ромеро счупи от пердах първенеца Робърт Уитъкър в междинната категория в най-важния дуел на UFC 225, който се организира в “Юнайтад Център ” пред 20 000 фенове в Чикаго, написа Sportal.bg.

41-годишният някогашен герой, който не се оправи с кантара през вчерашния ден и бе лишен от опцията да се бие за шампионския пояс, само че все пак реши да се бие, загуби първите 3 рунда, в които и двамата играха много по-предпазливо, само че кубинецът бе разкървавен. 

В 4-ата и 5-ата част Ромеро потегли мощно в офанзива, разклати крепко и разкървави родения в Австралия, само че състезаващ се за Нова Зеландия войник, и единствено шансът избави Уитъкър от нокаут.

Ромеро смъкна на два пъти първенеца на земята и доста малко не му доближи, с цел да запише триумф преди края на дуела.

В последна сметка съдиите дефинираха Роберт Уитакър за победител в този дуел с не единомислещо решение - 48:47, 47:48, 48:47.

“Още в първия рунд счупих ръката си и до края на срещата ми бе много тежко. Толкова доста удари, които получих през днешния ден от Ромеро, не съм получавал в цялата си кариера до в този момент, само че заслужено завоювах ”, съобщи Уитъкър незабавно след мача.

“Аз завоювах. Не знам за какво съдиите не го видяха. Благодаря на всички за поддръжката ”, сбит бе Ромеро още в осмоъгълника, откакто разбра, че не е победител.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР