КТБ беше работеща банка, която беше умишлено съборена след една

...
КТБ беше работеща банка, която беше умишлено съборена след една
Коментари Харесай

Цветан Василев пред Фокус: КТБ е умишлено съборена след атака от националните медии! ДБ и Слави също участваха!

КТБ беше работеща банка, която беше съзнателно съборена след една оркестрирана от националните медии офанзива, водена от прокуратурата на Република България. Това сподели Цветан Василев, ръководител на Надзорния съвет на " Корпоративна комерсиална банка “, в предаването " Това е България " на Радио " Фокус " .

" Европейският съд по правата на индивида осъди България като неправова страна. Мнозина ще кажат, че това не е първото сходно неоправдателно решения, сходни са случаите и " Капитал Банк “ и за Международна банка за търговия и развиване, само че къде е значителната разлика? Двете банки, за които загатнах преди този момент, бяха със затихващи функционалности, с обрани рекомендации от страна на Банков контрол за увеличение на капитала и прочие, и прочие. Докато КТБ беше работеща банка, която беше съзнателно съборена след една оркестрирана от националните медии офанзива, водена от прокуратурата на Република България ", съобщи той.

По думите му това е главната разлика. " Защото за разлика от двете други банки, на КТБ по този начин и не беше изработен одит съгласно условията на Закона за кредитните институции. КТБ няма подобен одит. И ще ми е доста забавно да видя каква ще е реакцията в този момент и на Българска народна банка, пък и на управляващите в България, защото на тях в този момент лежи тежестта за доказване на обстоятелството, че са лишили лиценза правомерно на бази на съответни резултати ", разяснява Василев.

" Той е лишен нелегално и ние ще си търсим правата по закона на Република България за компенсиране на вредите и вредите както за притежателите, по този начин и за мениджърите на принудително ликвидираната банка ", добави той.

Василев добави, че в събарянето на банката са взели участие и множеството партии от до неотдавна управлявалата България четворна коалиция. Според него изрично присъединяване имат Демократична България и доближената им " Протестна мрежа ", Слави Трифонов и икономическия кръг зад него, както и Българска социалистическа партия, само че това на Сергей Станишев, а не на Корнелия Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР