Крушите са известни със своите ползи за здравето ни още

...
Крушите са известни със своите ползи за здравето ни още
Коментари Харесай

Ето защо круши са супер храна. Хапвайте, за да сте здрави

Крушите са известни със своите изгоди за здравето ни още от антични времена. те са с ниско наличие на мазнини и калории, като също така са богати на витамини, минерали и фибри. Тези техни качества им дават статут на един тип супер храна, от която несъмнено е добре да не се лишаваме.

Вижте кои са изгодите за вашето здраве от похапването на круши:

Фибрите, съдържащи се в крушите, намаляват високите равнища на холестерола, което е извънредно добра вест за хората, изложени на риск от атеросклероза, диабет и сърдечно-съдови болести. Фибрите също по този начин се свързват с причиняващите рак химикали в колона, предпазвайки от щета клетките му. Може би по тази причина диетите, свързани с храни, богати на фибри, се асоциират с по-нисък риск от рак.



Доказано е, че плодовете, богати на фибри, защищават дамите от рак на гърдата в интервала след менопаузата. Такива плодове са ябълките, сливите и крушите.

Въпреки сладостта си, крушата може да се употребява при профилактичните режими против диабет вид 2, главно поради наличието на три групи флавоноиди, които имат свойството да усъвършенстват чувствителността на клетките към инсулина.

Известно е също, че те могат да потискат възпалителни процеси в организма, с помощта на антиоксидантите, които се съдържат в тях.

Според специалисти флавоноидите в крушата, разтворими и неразтворими, способстват и за предварителна защита на сърдечносъдови болести.

Този плод е богат и на фосфор, калций, магнезий и съдържа извънредно доста калий, което я ораи подобаваща и при профилактиката на високото кръвно и остеопорозата.



Крушите са плод, който не предизвиква алергични реакции. Първият плод, който се дава на бебетата, постоянно е круша. Не единствено поради вкусния сок, само че тъй като е малко евентуално да аргументи алергична реакция.

Изследванията демонстрират, че витамините А, С и Е са извънредно значими за положителното действие на очите. Добавени в млякото или зърнената закуска те имат благотворно въздействие върху здравето ни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР