/КРОСС На 14.11.2017 г. в 108 СУ „Никола Беловеждов се

...
/КРОСС На 14.11.2017 г. в 108 СУ „Никола Беловеждов се
Коментари Харесай

Световна седмица по предприемачество 13-19 ноември 2017 г. в 108 СУ „Никола Беловеждов”

/КРОСС На 14.11.2017 година в 108 СУ „ Никола Беловеждов " се организира иновационен лагер по формат на Джуниър Ачийвмънт България, като част от серия начинания на учебното заведение в границите на Световната седмица по предприемачество от 13-и до 19. ноември 2017 година

Целта на световната самодейност е да въодушеви младежите да изследват капацитета си и да се развиват посредством нововъведения, въображение и креативна мисъл.

Иновационният лагер е нов учебен метод, който стимулира младежи на възраст от 15 до 19 година да бъдат изобретателни и да поемат опасности в интерактивна среда и по този начин развива тяхната предприемаческа настройка.

Ученици от 10-и до 12-и клас взеха присъединяване в самодейността. Разпределени в пет тима, в границите на четири часа разискваха и генерираха хрумвания, с цел да предложат решения на проблема:

„ Как желая да наподобява градът на моите фантазии "

Разполагаха само с достъп до компютри, Интернет и препоръките на ментори -

госпожица Виктория Радева от ДАБ и господин Димитър Неков, учител и вложител.

Събитието почетоха представители на локалната власт и персонално господин Ивайло Цеков, кмет на регион Искър,председателят на учебното настоятелство, управлението на 108 СУ, родители, учители и възпитаници.

Презентациите с решения бяха показани на сцена пред тричленно жури в състав:

1. Милена Хаджийска - н-к отдел „ Образование, просвета и обществени действия " СО/район Искър
2. Людмила Стоева - секретар на МКБППМН, СО/район Искър
3. Кирилка Ангелова - Еventteam

Всички участници получиха документи, а отличените тимове - грамоти.

Координатор на събитието: старши преподавател Ели Руменова

На 17 ноември пък се организира открит урок по Програмата на Джуниър Ачийвмънт България в 108 СУ „ Никола Беловеждов ". Урокът е част от поредицата начинания, свързани със Световната седмица на предприемачеството.

Откритите уроци са самодейност на Джуниър Ачийвмънт България от 2008 година, която цели да покаже на обществото по какъв начин младежите получават на практика познания и стартират развиването на предприемачески умения от ранна детска възраст.

Гости на събитието бяха шефът на учебното заведение госпожа Ваня Джурова, зам. шефовете, учители, възпитаници, родители.

Урокът на тематика „ Да построим град " се организира с учениците от трети - в клас под управлението на старши преподавател Любка Стоянова. Малките бизнесмени безпогрешно разчитаха архитектурни проекти, определяха зoнитe в града и cгpaдитe в тях посредством самостоятелни изяви и работа в екипи. Мyлтимeдийнa пpeзeнтaция пoкaзa cиcтeмнaтa им и yпopитa paбoтa при подготовката за изявата в часа на класа, в часовете по математика, изобразително изкуство и домакински обичай и техника и в свободното време.





Влязоха в ролята на строители и пoлзвaйки знанията, oпитa, нaблюдeниятa и красивите макети, тe построиха „ Град на фантазиите ". Техните умения и произведения бяха оценени от жури.

Казус:

„ Как желая да излгежда градът на моите фантазии "

Решение:
Учениците направиха галерия с рисунки, архитектурни планове и градове издигнати с блокове на Лего и красиви макети, в която пресъздадоха фантазиите си.




В рамките на Световна седмица по предприемачество, учениците от 3 в клас от 108 СУ „ Никола Беловеждов " участваха в начинания, насърчаващи предприемаческо мислене и държание, генерираха хрумвания и търсеха нови пътища за развиване.

За отличната работа и интензивно присъединяване всички учениците получиха документи, а първенците грамоти и предметни награди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР