Кризата с коронавируса трябва да ни научи още повече да

...
Кризата с коронавируса трябва да ни научи още повече да
Коментари Харесай

Захариева: В тази безпрецедентна ситуация всеки сам носи отговорност за предприето пътуване

" Кризата с ковид би трябвало да ни научи още повече да си оказваме помощ един на различен, да бъдем дружелюбни и солидарни ". Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представена от Българска телеграфна агенция. Тя счита, че протичащото се сега ще промени света.



" По природа съм оптимист и доста се надявам, че Европа ще излезе от нея по-силна ",
добави Захариева. Само за последния месец Министерство на външните работи е помогнало на 2300 наши сънародници да се завърнат в родината.

Вицепремиерът още веднъж акцентира, че в тази невиждана обстановка всеки самичък носи отговорност за подхванато пътешестване - отговорност, както пред себе си, по този начин и към околните и обществото.



" Ние не можем да спрем хората да търсят прехранване в чужбина, само че в това време не можем и да им спомагаме "
, означи Екатерина Захариева. Тя изясни, че българският посланик в Хага, който събирал такса " ковид " за български и непознати жители в размер от 5 и 10 евро, е с прекъсната задгранична командировка.

" Това не е малко наказване за един посланик. След като бяха изпълнени всички механически процедури по освобождение на наетото му жилище и образуване на превоз, той ще се завърне дефинитивно от Нидерландия. В министерство към този момент е даден ход на процедура, която се преглежда от Дисциплинарния съвет в Министерство на външните работи ", сподели Захариева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР