Кризата около новия коронавирус засегна Германия с пълна сила. Заразените

...
Кризата около новия коронавирус засегна Германия с пълна сила. Заразените
Коментари Харесай

Аномалията с малкото жертви на коронавируса в Германия

Кризата към новия ковид засегна Германия с цялостна мощ . Заразените се усилват бързо, учебните заведения, фабриките и питейните заведения са затворени в цялата страна, а ограниченията на държавното управление за закъснение на епидемията стават все по-драконовски с всеки минал ден.

В един извънредно значим аспект обаче страната се оказва извънредно устойчива: по отношение на записаните инфекции броят на умрелите до момента е нищожен , написа " Файненшъл таймс ". Според данните на Университета " Джонс Хопкинс " все още има регистрирани 16 290 инфектирани в Германия, повече от която и да е друга страна, като се изключи Китай, Италия, Иран и Испания.
 В Германия: Блокада и полицейски час в Бавария поради ковид
В Германия: Блокада и полицейски час в Бавария поради ковид

Ще излизат от домовете си единствено в случай че има основателни аргументи

Същевременно Германия е записала единствено 44 жертви . За разлика от прилежаща Франция, която регистрира 10 891 инфектирани досега, само че 371 умряли. Испания има 19 980 инфектирани до момента и 1002 жертви. Съединени американски щати, Англия, Италия и даже Южна Корея демонстрират доста по-високи равнища на смъртност спрямо Германия.

Очевидната особеност провокира диспути в Германия и отвън нея, макар че специалистите предизвестяват да не се вършат радикални изводи . Те акцентират, че ниската смъртност в страната най-вероятно отразява обстоятелството, че болестта към момента е в относително ранен стадий и че възрастовият профил на засегнатите към този момент е характерен - те са по-млади от тези в други страни. По-младите пациенти без съществени съпътстващи болести имат доста по-голям късмет да преживеят COVID-19, в сравнение с възрастните пациенти.

Друг фактор, който може да помогне да се изясни разликата, е извънредно високият брой проби, осъществявани в Германия . Според Лотар Вилер, началник на Института " Робърт Кох ", немските лаборатории организират към 160 000 теста за ковид всяка седмица - повече в сравнение с някои европейски страни са направили общо от началото на рецесията. Дори Южна Корея, която организира 15 000 теста дневно и е давана от вирусолозите като образец за следване, наподобява прави по-малко проби от Германия.
 В Германия обмислят национална обсада поради ковид
В Германия обмислят национална обсада поради ковид

Ако германците не извършват инструкциите на управляващите да си останат по домовете

" Тук става въпрос за потенциал . Капацитетът в Германия е доста, доста сериозен. Можем да правим повече от 160 000 теста седмично, а те могат да се усилят още ", означи проф. Вилер пред публицисти тази седмица.

Възможностите за проби ще бъдат увеличени не на последно място посредством прекосяване на лаборатории, профилирани във ветеринарната медицина, към инспекции за ковид. Няма симптом, че тестовите комплекти понижават, добави проф. Вилер.

Поне в кратковременен проект, всеобщото тестване се трансформира в по-нисък % на смъртност , защото разрешава на управляващите да откриват случаи на COVID-19 даже при пациенти, които страдат от малко или нямат никакви признаци, и които имат доста по-голям късмет за оцеляване.
 Германия: 15 000 са инфектирани от COVID-19
Германия: 15 000 са инфектирани от COVID-19

44 души са умряли от ковид

Това значи също, че в Германия евентуално има по-малък брой неоткрити инфектирани спрямо страните, в които се вършат по-малко проби. Всъщност една забележителна специфичност на епидемията от ковид в Германия до момента е огромният брой на релативно млади пациенти: по данни на Института " Робърт Кох " над 80 на 100 от всички инфектирани с ковид са по-млади от 60 години.

" Особено при започване на епидемията в Германия видяхме доста случаи, свързани с хора, които се връщат от ски пътувания и сходни почивки ", отбелязва Матиас Стол, професор по медицина в Университета в Хановер, като добавя: " Това са най-вече хора, които са по-млади от 80 години и които са задоволително готови за ски или да се занимават с сходни действия. Рискът да умрат е относително дребен. "

Ханс-Георг Крьойслих, професор по медицина и началник на катедрата по вирусологията в Университетската болница в Хайделберг, споделя: " В множеството случаи болестта е леко и демонстрира малко признаци, а ние одобряваме, че откриването на такива леки случаи варира от страна до страна. В статистическо отношение това води до разлика в равнищата на смъртност. "
 Меркел: Германия е изправена пред най-голямото предизвикателство след ВСВ
Меркел: Германия е изправена пред най-голямото предизвикателство след ВСВ

Тя разгласи по-рано, че се чакат милиони болни в страната

Проф. Крьойслих обаче предизвести, че картината в Германия евентуално ще се промени през идващите седмици и месеци: " Все още сме в релативно ранен стадий на болестта в Германия. По-голямата част от пациентите са се заразили единствено през последната седмица или две и евентуално ще забележим повече тежки случаи, както и смяна в смъртността "

Ала специалистите също по този начин показват, че Германия най-малко е имала шанса да се приготви за огромна вълна на съществени инфекции, като лечебните заведения в цялата страна уголемяват потенциала си за интензивно лекуване и усилват числеността на личния състав, а държавното управление изкупува колкото се може повече сериозно значимо съоръжение.

Миналата седмица федералното държавно управление поръча още 10 000 животоспасяващи респираторни вентилатори от немски производител, като допълнение на 25 000, които към този момент са разполагаем на лечебните заведения в цялата страна.
 Германия стопира бежанските си стратегии поради ковид
Германия стопира бежанските си стратегии поради ковид

Реалният банкет на мигранти по филантропични аргументи към този момент е спрян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР