Кризата, налегнала шампиона на МЛБ Бостън Ред Сокс в началото

...
Кризата, налегнала шампиона на МЛБ Бостън Ред Сокс в началото
Коментари Харесай

Торонто развали шампионското парти на Фенуей Парк

Кризата, налегнала първенеца на МЛБ Бостън Ред Сокс при започване на новия сезон, се придвижи и на домашна сцена. След като към този момент сложиха клубен антирекорд за най-слаб старт на шампионата с баланс 3-8 от гостуванията против Сиатъл Маринърс (1-3), Оукланд Атлетикс (1-3) и Аризона Дайъмъндбекс (1-2), " алените чорапи " изгубиха и първия мач на своя ст. " Фенуей Парк " за 2019 година, отстъпвайки пред Торонто Блу Джейс с 5:7.

А денят трябваше да е празничен за почитателите в Бостън, които видяха по какъв начин любимците им получават своите шампионски пръстени с по 185 диаманта, рубина и сапфира. Под звуците на химна на " Куин " We Are The Champions върху стената на Зеленото страшилище в левия аутфилд бе обтегнат голям транспарант с надпис " 2018 ", а на терена излязоха някои от героите от предходните три трофеи на отбора през 2004, 2007 и 2013 година – Педро Мартинес, Майк Лоуъл, Кърт Шилинг, Мани Рамирес и Давид Ортис. Присъстваха и звезди от шампионския тим на Ню Ингланд Пейтриътс в НФЛ, триумфирал през февруари в Супербоул LIII.



Само че гостите от Канада скапаха празненството, нанасяйки на Ред Сокс девета загуба от 12 изиграни мача тази година. Върхът на безсилието за звездния питчер на домакините Крис Сейл (L 0-3) бе в 4-тия ининг, когато при 2 аута и рънер на трета 30-годишният левичар реши да хвърля от позиция " уиндъп " и Лурдес Гуриел-младши му открадна хоума.

Сейл пое общо 5 точки от 7 шлагера за 4 ининга и съобщи топката на булпена. Шестима риливъри на Бостън пуснаха още 3 шлагера и 2 точки. Същевременно стартерът на Торонто Мат Шумейкър (W 3-0) и четирима риливъри ограничиха нападението на първенците до 8 шлагера и 5 точки, в това число два соло хоумръна – на Мич Морланд в 1-вия и Муки Бетс в 6-ия.



Най-полезният състезател (MVP) в Американската лига за 2018 година Бетс имаше късмет да се трансформира в воин за своите, излизайки да батира при 2 аута и двама рънери на база в 9-ия ининг, само че клоузърът на " сините сойки " Кен Джайлс (S 3) го простреля със страйкаут. Освен Гуриел в офанзива за Блу Джейс се откроиха откриващият остроумен Фреди Галвис (2 RBI) и №4 в реда Рандал Гричък (1 RBI), които удариха по 2 от 5.

Двубоят нощес бе показателен за Пуерто Рико, защото за първи път в историята на Висшата бейзболна лига на Съединени американски щати и Канада двама треньори от островната страна застанаха един против различен – Алекс Кора (Бостън) и Чарли Монтойо (Торонто). В Мейджър лийг сега работи още един управител с корени от карибската страна – Дейв Мартинес (Вашингтон Нешънълс), което накара Кора да съобщи: " В един миг, преди да бъда назначен тук, нямаше нито един управител от Пуерто Рико. А внезапно имаме трима от 30. Това е много добър %. "



Бостън Ред Сокс - Торонто Блу Джейс 5:7
ст. " Фенуей Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ТОРОНТО
0
0
2
3
0
0
1
0
1
7
10
2
БОСТЪН
1
1
0
0
0
2
0
1
0
5
8
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 9 АПРИЛ:

Американска лига

Детройт Тайгърс - Кливланд Индиънс 2:8
Чикаго Уайт Сокс - Тампа Бей Рейс 5:10
Балтимор Ориолс - Оукланд Атлетикс 2:13
Хюстън Астрос - Ню Йорк Янкис 6:3
Канзас Сити Роялс - Сиатъл Маринърс 3:6

Национална лига

Синсинати Редс - Маями Марлинс 14:0
Филаделфия Филис - Вашингтон Нешънълс 6:10 (10 ининга)
Сейнт Луис Кардиналс - Лос Анджелис Доджърс 4:0
Колорадо Рокис - Атланта Брейвс 1:7
Сан Франциско Джайънтс - Сан Диего Падрес 7:2

Интерлига

Ню Йорк Метс - Минесота Туинс 8:14
Аризона Дайъмъндбекс - Тексас Рейнджърс 5:4
Лос Анджелис Ейнджълс - Милуоки Бруърс 11:8

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР