Криза ли? Видя ли Сан Сиро“ криза? Лондонско оръдие гръмна

...
Криза ли? Видя ли Сан Сиро“ криза? Лондонско оръдие гръмна
Коментари Харесай

Оръдието гръмна!

Криза ли? Видя ли „ Сан Сиро “ рецесия? Лондонско оръдие гръмна край Ла Скала.

За смут на миланския храм „ Арсенал “ пристигна и си потегли като вихър. След четири следващи загуби отборът на Арсен Венгер направи на пух и прахуляк великия „ Милан “ – 2:0 в първи осминафинал на Лига Европа.

Никога до момента френският треньор не е бил в такава рецесия. Никога не е имал потребност повече футболистите му да „ ударят по масата “. Венгер и четата му се отблагодариха за доверието, тъй като точно той е първият в листата на букмейкърите за уволняване във Висшата лига. Поне мачът против „ Уотфорд “ в неделя няма да е чакан с потънало в тъга сърце на почитателите. Предстои реванш на „ Емирейтс “, където „ Милан “ просто би трябвало да бъде отхвърлен.

Месут Йозил поведе хорото на благодарностите към Венгер. През януари немският национал подписа нов контракт против рекордните за клуба 300 000 паунда седмична заплата. След двете асистенции за головете на Хенрик Мхитарян и Аарон Рамци офанзивният халф към този момент е взел участие в 100 попадения на „ Арсенал “. 37 от тях са голове. Многократно Йозил е бил подложен на критика за играта си в Англия. Но още повече се е оказвал най-важният футболист на Венгер. Мхитарян пък се заобича Лига Европа, която завоюва преди година с „ Манчестър Юнайтед “. В последните три сезона арменецът е взел участие в общо 15 гола за двата британски тима и „ Борусия “ (Дортмунд).
„ Ние бяхме като боксьор в нокдаун – призна французинът. – Но се върнахме в играта. Защитавахме се съвършено. За 10 дни изиграхме четири доста напрегнати мачове. Ако ни бяха блъснали ударили още един път, несъмнено щяхме да сме в нокаут. Но ние отговорихме с гордо вдигната глава. “

„ Милан “ бе в серия от 13 следващи мача без загуба. Между тях са и двете победи против „ Лудогорец “ в 1/16-финалите на Лига Европа. Според огромния бранител Леонардо Бонучи, играл два финала на Шампионската лига с „ Ювентус “, повода за краха е неналичието на опит. „ Нямахме вярното самочувствие – рече италианският национал. – Но към момента не сме отпаднали. Във футбола всичко може да се случи и отиваме да победим в Лондон. “

Бонучи се трансформира в легенда на „ Юве “, преди прехвърлянето си това лято. А точно „ Старата госпожа “ сподели по какъв начин се бие в Лондон два дни по-рано – 2:1 против „ Тотнъм “ в Шампионската лига.
Мачът „ Милан “ – „ Арсенал “ още веднъж мина под знака на траура. Двата тима и „ Сан Сиро “ уважиха паметта на Давиде Астори, капитана на „ Фиорентина “.

Снимка: Фейсбук

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР