Криза има в държавата. Това каза пред БНТ Крум Занков,

...
Криза има в държавата. Това каза пред БНТ Крум Занков,
Коментари Харесай

Крум Зарков: Съдебната реформа катастрофира

Криза има в страната. Това сподели пред Българска национална телевизия Крум Занков , консултант на президента по правни въпроси. Служебният кабинет няма стабилен тил зад себе си, първите му стъпки са неубедителни, счита той.

Заради детинство, злоба и фрустрация са лимитирани пълномощията на президента, съгласно него. Президентът е единственият, който стои на мястото си сега, безапелационен бе някогашният правосъден министър. Той е последният престиж и по тази причина думите му имат тежест, безапелационен бе той и изясни, че Румен Радев не си хаби думите на халост. Затова и ветото му върху Закона за поощряване на вложенията е признато.

Зарков подлага на критика метода, по който се законодателства в Народното събрание и даде за образец Закона за хазарта и измененията в други закони през преходни и заключителни разпореждания. Продължаваме да живеем в страна, в която една сметка за парно може да провали цялостен живот, разяснява той и настоя да се одобри Законът за персоналния банкрут.

Последното заплащане, което имаме по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) е при последния длъжностен кабинет на Румен Радев, напомни Занков.

Имаме нужда от Закон за персоналния банкрут, акцентира още веднъж някогашният правосъден министър. Всичко, което приказваме за правосъдната промяна, катастрофира , добави той.

От парламентарните комисии по правосъдните проблеми нищо не станало ясно. Прокуратурата тотално изчезна от публичното пространство, подлага на критика Крум Зарков.

Изборите ще бъдат сложни за образуване, счита още той.

В обществото ни се усеща тотално омерзение, посочи също Зарков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР