Критики бяха отправени към бившия папа Бенедикт, след публикуваната днес

...
Критики бяха отправени към бившия папа Бенедикт, след публикуваната днес
Коментари Харесай

Безумно писмо на папа Бенедикт - педофилията влязла в църквата заради сексуалната революция

Критики бяха отправени към някогашния папа Бенедикт, след оповестената през днешния ден негова позиция за половото принуждение от свещеници над деца, съобщи БГНЕС
Теолози и анализатори на работата на църквата осъдиха позицията на 91-годишния немец, че повода за педофилията измежду свещениците е половата гражданска война от 60-те години на XX-ти век.
" Това писмо е срамно ", сподели Брайън Фланаган, учител по теология в университета Меримаунт във Вирджиния. " Виждането, че половото принуждение на деца от свещеници е в следствие от хипотетичен срив в морала през 60-те е смущаващо неправилно пояснение на систематичното принуждение над деца и неговото прикриване ", добави Фланаган.
Бенедикт, който през 2013 година стана първия папа, отказал се непринудено от престола от 6 века, написа в есе, оповестено в набожен вестник в родната му Бавария, че половата гражданска война предиздвикала доста хора да имат вяра, че педофилията и порнографията са естествени. Той упрекна за секс свадите в църквата и " гей дружини " в семинариите.
" Логиката на Бенедикт е надълбоко неправилна ", сподели и Джули Рубио, учител по теология в университета Санта Клара в Калифорния. " Смайващо е желанието да се упреква културата и прогресивната теология за проблем, който е вътрешен и систематичен за католическата черква ", съобщи Рубио.
Преди да стане папа, Бенедикт водеше 23 години вътрешната организация, която дефинира доктрината на католическата черква. Едни от най-големите кавги с прикриването на полово принуждение над деца от свещеници избухнаха по време на неговото ръководство. Много анализатори считат, че Бенедикт не се е справил с казуса и не е реагирал вярно. И до през днешния ден, обаче, консервативните кръгове в църквата стоят зад него и даже някои го считат за същинския папа. В религиозни издания се появиха и редакторски позиции в отбрана на днешното есе на Бенедикт.
Припомняме, че особено що се отнася до половите извращения има редица научни писания какво са правели другите папи през вековете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР