Критиката на Лула да Силва е неоправдана. Сега започва кампанията

...
Критиката на Лула да Силва е неоправдана. Сега започва кампанията
Коментари Харесай

Болсонару: Лула да Силва започна предизборна кампания с нападките срещу мен

" Критиката на Лула да Силва е неоправдана. Сега стартира акцията си, само че няма какво положително да покаже. Кампанията му е единствено да подлага на критика, лъже и дезинформира ". Това сподели бразилският президент Жаир Болсонару пред CNN Brasil.
 Лула да Силва: Бразилия няма държавно управление, провали се в битката с ковид
Лула да Силва: Бразилия няма държавно управление, провали се в битката с ковид

Експрезидентът ускори спекулациите, че ще се бори за преизбиране

По отношение на изборите той ще предложи връщането на хартиените бюлетини за вота през 2022 година, защото не има вяра на електронното гласоподаване. Болсонару добави, че присъдите за корупция против Лула към момента не са анулирани от цялостния състав на Върховния съд, което значи, че кандидатирането му за избори през 2022 г . не е обезпечено.

Припомняме, че Той направи острото си изказване " Тази страна няма държавно управление ", сподели Лула на конференция. " Тази страна не се грижи за стопанската система, за основаването на работни места, заплатите, опазването на здравето, околната среда, образованието, младежите. "

С над 266 000 умряли от затруднения на ковид , Бразилия е на второ място по смъртност в международен мащаб след Съединени американски щати. Както е известно,, подценява експертни препоръки за наличието му и подхранва скептицизма към имунизирането. " Не следвайте глупавите решения на президента или здравния министър: ваксинирайте се ", настоя Лула.

Тези мнения на експрезидента ускориха спекулациите, че да Силва готви завръщането си в политиката. Той ръководи Бразилия от 2003 година до 2011 година През 2018 година той бе наказан за приемане на подкупи. След това бе., само че не можеше да се кандидатира за изборна служба поради присъдите си.

Часове след рецензиите на Лула, Болсонару и неговите помощници се появиха с маски на публично събитие в Бразилия - рядко събитие за президента " Бяхме неуморни от първия миг в битката с пандемията ", настоя той, като даде обещание, че Бразилия ще има 400 милиона дози ваксини до края на тази година.

случаи от COVID-19 за денонощие. 2286 души са умряли от затруднения на вируса през последните 24 часа, съгласно здравното министерство. Страната е записала и 79 876 нови случая на Коронавирус, а повече от 11,2 милиона са носителите на вируса от началото на пандемията, съгласно формалния доклад на Министерството на здравеопазването.

Здравните системи в множеството от най-големите градове в Бразилия са покрай колапс заради случаите на Covid-19, предизвестява отчет на института Fiocruz в страната. Базираният в Рио де Жанейро институт заяви, че(ICU) са заети в столиците на 25 от 27-те щата на Бразилия.

Досега над осем милиона души са получили първата си имунизационна доза , което съставлява малко над 4% от популацията .
 Болници в Бразилия са пред колапс поради ковид
Болници в Бразилия са пред колапс поради ковид

Страната губи битката против Covid-19 и се надява на всеобщата имунизация и мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР