Критично остава състоянието на 14-годишното момиче, което беше пометено от

...
Критично остава състоянието на 14-годишното момиче, което беше пометено от
Коментари Харесай

Критично остава състоянието на момичето, блъснато на автобусна спирка във Варна

Критично остава положението на 14-годишното момиче, което беше пометено от автомобил на автобусна спирка във Варна. Детето е в кома и на апаратно дишане. Младият мъж, който също е в реанимацията на болница " Света Анна ", е в схващане. С тежки пострадвания е и още едно 14-годишно момиче. При случая пострада и 51-годишна жена.

Варна

Все още не е ясна повода за злополуката, която стана на спирка " Тракия ". Предстои разбор на записите от видеокамерите в региона, а също и от видеорегистратора в колата на младия водач.

В деня на злополуката двете потърпевши девойки са чакали рейс, с цел да отидат на учебно заведение. Сред очевидците на случая е техният съученик Калоян.
Калоян Дончев: Само чух. Излизах от този прелез, само че видях идващите коли за спешна помощ, пристигнаха извънредно бързо. Първо пристигна пожарната. Действаха извънредно професионално. Забелязах, че хората малко се опасяват да окажат първа помощ на потърпевшите, само че в последна сметка не се наложи, тъй като доста бързо пристигнаха медиците и се оправиха.
Продължава следствието за изясняване на аргументите за злополуката. Една от версиите е техническа нередовност на автомобила. 21-годишният водач обаче твърди, че е задремал зад кормилото след нощна промяна.
Тихомир Стратиев, авто играч: Младите водачи, които нямат опит, могат мъчно да схванат по кое време им се спи и по кое време им се доспива, и по кое време заспиват най-много. Затова такива млади водачи не би трябвало да карат по това време на денонощието или по-скоро най-малко с компаньон, да не са сами.
Според Стратиев, когато един водач се почувства изтощен, по никакъв метод не би трябвало да рискува да ръководи автомобил, тъй като това е доста рисково.
Тихомир Стратиев, авто играч: Сами виждаме подценява се обстановката, въпреки че е в града. Не би трябвало да се подценява такава обстановка и младите водачи изключително, които са изтощени, не би трябвало да сядат зад кормилото.
Автомобилният играч съобщи, че ограждането на спирките с защитни колчета няма да реши казуса. Той прикани водачите да внимават и да преценят вярно обстановките на пътя.

Шофьорът, предизвикал злополуката, е дееспособен. Направените проби не са потвърдили приложимост на алкохол и опиати. 21-годишният водач през днешния ден беше пуснат от ареста. В взаимозависимост от положението на потърпевшите ще стане ясно дали делото за злополуката ще бъде гледано в Районния или в Окръжния съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР