Кристина Дончева и вокалният ансамбъл Фортисимо спечелиха 38-то издание на

...
Кристина Дончева и вокалният ансамбъл Фортисимо спечелиха 38-то издание на
Коментари Харесай

Кристина Дончева и "Фортисимо" спечелиха "Бургас и морето" с песента "Заклинание"

Кристина Дончева и вокалният отбор " Фортисимо " завоюваха 38-то издание на Националния песенен конкурс " Бургас и морето " с песента " Заклинание " по текст на Ивайло Вълчев, заяви Българска телеграфна агенция. Кристина Дончева и " Фортисимо " бяха избрани за любимци на публиката и взеха първото място на слушателите.
Музикалното събитие се организира нощес в Летния спектакъл в Бургас.

Второто място в състезанието зае песента " Всичко е море " по музика и аранжимент на Светослав Лобошки, в осъществяване на Вили Русева. " Животът ни е сцена ", изпълнена от Гергана Великова и Георги Дюлгеров, сграбчи третата премия. Тя бе връчена от Генералния шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.

Националният конкурс бе открит от заместник-кметът по просвета Диана Саватева. Тя сподели, че фестивалът е знаково събитие за духовния ни живот и е принос актуалната музикална просвета на Бургас.

Водещи на състезанието бяха Драгомир Драганов и Атанас Стоянов от БГ Радио.

Зрителите в Летния спектакъл имаха опцията да чуят 14-те финални песни, позволени до състезанието от подборната комисия. Почти 60 песни бяха декларирани за присъединяване от създатели от цялата страна. Всички песни са нови, написани особено за " Бургас и морето ".

Тази година журито, което оценяваше песните, бе в състав - Кирил Вълчев, общоприет шеф на Българска телеграфна агенция, диригентът Цанислав Петков, музикантът Дани Милев, радиоводещият Атанас Стоянов, Светослав и Благовест Аргирови.

Сред песните, които се състезаваха тази година бяха и " В някой различен живот " на Мариана Попова и Веселин Плачков, " Да бъдеш с мен " на Лина По, " Да те обичам " на Дивна Станчева, " Изгубено време " на Сандра Александрова по музика и аранжимент на Артур Надосян, " Истински благородният " на Калки и " Калки бенд ", " Някой тъкмо за мен " на Вили Станева, " Откривам те " на Боян Михайлов, " Писмо в бутилка " на Силвия Колева и други

По време на 38-то издание на фестивала бяха връчени премия за текст и премия за млад и въодушевяващ реализатор. Те бяха извоювани от " Писмо в бутилка ", в осъществяване на Силвия Колева.
По време на фестивала половин часов рецитал изнесе дуетът братя Аргирови.

Организатор на състезанието е Община Бургас.

Тази вечер, от 20,30 часа ще е втората специфична вечер на " Бургас и морето ". Това се случва за първи път от основаването му. Отново в Летния спектакъл Стефан Диомов ще изнесе концерт-спектакъл в памет на певицата Ваня Костова. В спектакъла по книгата на Стефан Диомов - " Белите и черни клавиши на моя живот " - ще вземат участие група " Тоника ", Тони Димитрова, " Тоника Сухопътни войски ", Боян Михайлов, " Фамилия Тоника ", Георги Милтиядов, " 5-те сезона ", Дани Огнянов, " Фортисимо ", вокална група " Изгревче ", Стефка Емилова, Ванеса и Божидар. От 20.30 часа, под съпровода на Разградската филхармония с диригент Левон Манукян, ще стартира програмата, в която ще прозвучат едни от най-хубавите песни на бургаския композитор Стефан Диомов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР