Кристин минава през истински кошмар след претърпяната автомобилна катастрофа през

...
Кристин минава през истински кошмар след претърпяната автомобилна катастрофа през
Коментари Харесай

Красавицата Кристин която беше блъсната от Дивна проговори: Постоянно имам кошмари и паникатаки! Иска ми се седна и да си вържа сама обувките

Кристин минава през същински призрачен сън след претърпяната автомобилна злополука през март. Въпреки своята нежна физика и мощна емоционалност тя се държи като същински войник в тежкия развой по възобновяване си, като всеки ден изживява още веднъж и още веднъж ужаса от конфликта. За първи път след жестокия случай на пътя тя споделя за своята борба за живот. В своята изповед обаче не желае да намесва името на момичето зад кормилото - певицата Дивна, научи HotArena.

" У нас заради безучастие или липса на запаси не бяха осъществени никакви интервенции, които да доведат до възобновяване на Криси - коментира нейният родител. - Травмите, с които бе призната от турските специалисти, бяха: тежка зараза на костите, натрошена бедрена кост, раздробено коляно, погрешно зараснала тазобедрена кост, огромни открити рани, изчезнали меки тъкани и на двата крайници и декубитална рана на петата. "
В истанбулската болница Илиева претърпява няколко интервенции, а последната - на коляното, е осъществена от професорите Турхан Озлер, Фаик Алтънташ и техният екип. Цели 10 часа те се борят да възстановят 5-сантиметровото съкращаване на крайници на Кристин.
Оттук нататък на хубавицата й предстоят тежки физиотерапии и пластични интервенции, които ще бъдат осъществявани още веднъж в Турция при експертите, вдигнали я на крайници. Илиева занапред би трябвало да даде всичко от себе си, с цел да се възвърне изцяло, а борбата й отсега нататък ще продължи най-малко 2 години.

- Криси, по какъв начин се чувстваш към този момент, когато най-накрая си вкъщи?
- Много добре. Вече разполагам с едно успокоение. Вярата ми се върна, тъй като имаше доста моменти, в които я губех. Дните ми след случая бяха сиви и мрачни. Често се депресирах и си споделях: " Няма да се оправя. " Сега, когато съм си у дома при фамилията и приятелите ми идват да ме виждат, съм доста по-щастлива. В момента имам частична парализа на крайници. Занапред всичко зависи от мен, тъй като коляното ми е подредено съвършено, единствено му би трябвало месец да зарасне.

- Кой беше най-кошмарният епизод за теб до момента?
- Най-лоши и мъчителни бяха за мен първите два дни след всяка интервенция. Всъщност още не мога да преценява дали това време бе най-кошмарно, или спомените ми от самата злополука. И до ден сегашен изживявам самия удар в себе си още веднъж и още веднъж.

- Какво помниш от злополуката?
- Всичко. Засега обаче не мога да описвам в елементи, тъй като тече следствие и не е свършило досъдебното произвеждане. Още не съм разпитвана за случилото се. Беше същински пъкъл, до момента в който стигна до болничното заведение в Плевен. Там помня единствено, че имаше доста лекари и всички бяха вперили взор в мен. Помня по какъв начин ми срязаха спортния екип и ми смъкнаха обувките. Дотам.

- Какво се случи след това?
- Първите 10 дни бях в реанимация. Беше извънредно. Правиха ми фотоси, проучвания, вакове (процедура, при която контузиите се вакуумират със специфична гъба - бел.ред.). И четири пъти ме слагаха в барокамера. В реанимация ми беше доста тежко, тъй като не можех да дремя. Аз съм човек, който постоянно би трябвало да прави нещо и не мога просто да пасувам. Постоянно чувах пъшкане, охкане и гледах всевъзможни други пациенти.
Тогава молех да ми дадат нещо за спане и срещу болката, само че все ми споделяха: " Не може. " Костваше ми страхотни старания даже да се въртя наляво и надясно. Имах вакове и фиксатор на краката.

Един вак би трябвало да седи три дни. Гъбата може да е сребърна, аз бях с такава, с цел да устоя повече и да няма слепване, само че при мен стоеше до 7 дни. Което води до слепване. В един миг десният ми крайник имаше гной и стана зелен. Не смеех да погледна под одеялото. Имаше проблеми с машината, която пищеше и даваше сигнал, че не смуче добре или не е добре сложена, само че в един миг просто някой натискаше едно копче и тя спираше. Дори самата аз започнах да спирам пищенето. Единственото, което ме държеше тогава, бе, че откакто излязох от реанимация, можеха да идват да ме виждат роднините и приятелите ми.  Когато към този момент ме качиха в отделението по травматология, една санитарка ми размести крайници. После два дни не смеех изобщо да го мръдна.

Майката на Кристин Стефания споделя: Получих известие от професор Угур бей в 2 часа през нощта. За тях няма нощ и ден, постоянно се отзовават.
Обясниха ми какво ще се случи, в случай че отидем, и какво - в случай че не отидем. Гарантираха ми, че за една седмица тя ще се изправи. Ние обяснихме, че не можем да тръгнем незабавно, тъй като са празници и няма по какъв начин да подготвим документите й от болничното заведение. Те ни попитаха: Какво значи, че са празници, когато става въпрос за незабавен случай? Там още на първата седмица желаеха да работят по коляното й, само че не знаеха какъв брой е влошено положението й и най-много бактериалната зараза.

А Кристин добавя: Ако до две седмици не бях отпътувала, нямаше да проходя. В момента обаче силата ми толкоз се е изчерпала, че се запитвам от кое място да я взема. Аз съм доста сензитивна и претърпявам всичко доста във вътрешността. Постоянно имам кошмари, паникатаки. Мисля, припомням си, скърбя... Истината е, че съм рухнала и от време на време се чудя по какъв начин не преставам да се държа. Гледам се в огледалото и не мога да си позная лицето, толкоз е измъчено, а аз не съм такава. Благодарна съм, че въпреки всичко не бе по-тежко, тъй като можеше да съм с два счупени крайници и нямаше да го преживея. Определено животът ми се промени тотално. Оцених доста хора и неща. Поставих си нови цели. Няма го този човек, който бе преди в мен - в положителния смисъл.

- Планираш ли да се завърнеш към специалността си на модел?
- Според събитията. Много си обичам работата и ми липсва. Когато си погледна краката, ми е доста тежко. За в бъдеще съм решила изрично да се занимавам и с щедрост. Кампанията, която се направи за мен с даряването на кръв, доста ме разчувства. Толкова доста положителни хора откликнаха. Дори непознати. Не съм очаквала. Вече знам какво е да си в позицията на нуждаещ се, по тази причина желая на собствен ред да оказвам помощ на другите.
Аз ще се оправя, ще потвърдя, че мога и че има втори късмет, че човек не би трябвало да се отхвърля и предава в никакъв случай. Още не знам какви дела ще подхваща, само че знам, че сигурно и аз ще дам от кръвта си за други хора. Искам да благодаря на фамилията ми, на приятелите ми и на всички хора с огромни сърца, които ми помогнаха. Надявам се, че ще мога да върна полученото положително в този живот.

- Къде искаш да отидеш и какво искаш да направиш, когато към този момент можеш да се разхождаш свободно сама?
-
Нямам самообладание да седна и да си вържа обувките и да си взема душ права. Да бъда с другари и да се разхождам по дребните улички на София в топла лятна вечер.  Искам да изразя безкрайната си признателност на всички доктори в Турция, които направиха чудеса и невъзможното се случи! Те не изгубиха религия и вяра за това аз да бъда още веднъж на крайници! Това са професорите Угур Бингол, Турхан Озлер, Фаик Алтънташ, доктор Исмаил Йозден, доктор Есра и доста други.

Борбата на Илиева продължава, а лекуването й изисква доста средства. Всеки, който желае, може да я поддържа посредством дарителската сметка, открита от нейното семейство.

" Първа капиталова банка "
IBAN:
BG70FINV91501317158471
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР