КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА, СВЕТОВНА БАНКА © Надежда Чипева Изпълнителният директор на

...
КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА, СВЕТОВНА БАНКА © Надежда Чипева Изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Въртележка в Брюксел - Кристалина Георгиева се обсъжда за председател на Европейския съвет

КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА, СВЕТОВНА БАНКА

© Надежда Чипева Изпълнителният шеф на Световната банка Кристалина Георгиева се разисква за ръководител на Европейския съвет. За изненадващия ход оповестиха първо Reuters и The Financial Times, само че към този момент няма друго удостоверение.

Това се случва, след последния рунд от съвещания сред водачите на Европейски Съюз кой да оглави четирите съществени Изненадващият ход се случва, откакто в последното разиграване на постовете, с цел да отстъпи ЕНП председателството на Европейската комисия (ЕК), партията е поискала двата други най-важно поста - ръководител на Европейския съвет и Европейския парламент. Така Георгиева влиза в играта, защото тя може да съставлява Източна Европа в европейските институции. Преди това Кристалина Георгиева беше обсъждана както за ръководител на Европейска комисия, по този начин и за външен министър на Европейски Съюз.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В Европейския съвет заседават водачите на 28-те, като той дава общите политически насоки за работата на Европейската комисия. Постът в този момент е изключително значим, защото предстоят договаряния по многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз, където последна дума има точно Европейския съвет. Георгиева беше комисар по бюджета, когато стартира подготовката за договарянията по финаансовта рамка за интервала 2021-2027 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР