Кристъл Палас вкара три бързи гола през първото полувреме, но

...
Кристъл Палас вкара три бързи гола през първото полувреме, но
Коментари Харесай

Зрелище със седем гола: Кристъл Палас пречупи Уест Хем

Кристъл Палас вкара три бързи гола през първото полувреме, само че по-късно се наложи да удържа щурма на Уест Хeм и да се поздрави с триумф с 4:3 в среща от 34-ия кръг на Висшата лига. С този триумф Палас събира 40 точки и се изкачи на 11-jо място в класирането. Уест Хeм търпи второ следващо проваляне и остава 15-и с 34, на 5 точки над първия в зоната на изпадащите Лестър.

Мачът предложи доста страсти като гостите откриха резултата още в 9-ата минута посредством Томаш Соучек. Чехът беше на вярното място в наказателното поле на Палас след центриране от ъглов удар. Последва безредие, а той беше най-съобразителен и прати топката зад вратаря Сам Джонстън.

Но Кристъл Палас отвърна с три попадения в границите на 15 минути и обърна развоя до 3:1. Джордан Аю, Уилфред Заха и Джефри Шлуп вкараха за отбора, воден от треньора-ветеран Рой Ходжсън. Аю получи топката в наказателното поле и с мощен изстрел прати топката долу до дясната греда за 1:1. Соучек, който откри резултата за гостите, се трансформира във провинен за третото попадение, позволявайки на Шлуп да му отнеме топката и да я прати във вратата.

Михаил Антонио понижи на 2:3 в 35-ата минута след пробив и подаване на Tомаш Соучек. Найеф Агер задържа състезател на домакините с ръка, с цел да се стигне до дузпа. Съдията отиде да я гледа на монитора за ВАР и това лиши три минути най-малко, само че в последна сметка беше доказана и по-късно осъществена.

Еберечи Езе вкара в 66-ата минута, преодолявайки вратаря Лукаш Фабиански, а Агер оформи крайния резултат в 72-ата. Любопитното е, че Соучек центрира на отговорния за дузпата, който този път се разписа за 3:4.

Срещата се забави с 15 минути поради механически проблеми с броячите на входовете на стадиона, а сериозна част от публиката не съумя да влезе.

Автор: Атанас Василев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР