Крисчън Коулмън настоява, че никога не е давал положителна допинг

...
Крисчън Коулмън настоява, че никога не е давал положителна допинг
Коментари Харесай

Коулмън: Никога не съм давал положителна допинг проба

Крисчън Коулмън упорства, че „ в никакъв случай не е давал позитивна допинг проба и няма да даде в бъдеще “, откакто бяха свалени обвиняванията към американския спринтьор за три пропуснати теста.

23-годишният лекоатлет бе изправен пред едногодишна възбрана за присъединяване в надпревари, само че обвиняването бе оттеглено от Американската антидопингова организация (ЮСАДА) след рекомендация от Международната антидопингова организация (УАДА). И Коулмън, който бяга най-бързо през сезона на 100 м с 9.81 сек. в Калифорния през лятото, се отбрани в Инстаграм.

„ Оставям сърцето и душата си на пистата, и работих интензивно, с цел да стигна до тук “, стартира той в платформата. „ Просто е неуважително, когато подправени почитатели спекулират и приказват за допинг по отношение на великите спортисти, които имаме в спорта. Това просто удържа спорта от известността, която знам, че може да доближи в бъдеще. Не би трябвало да се пазя, само че за първи и финален път ви споделям безусловно, че не използвам никакви неразрешени стимуланти или протеини – нищо даже законно за възобновяване “.

Коулмън ще взе участие на Световното състезание в Доха по-късно този месец, като стартира да се приготвя за Олимпиадата в Токи следващата година. Тази подготовка бе под въпрос, когато ЮСАДА излезе с информация, че Коулмън е пропуснал три допинг теста – на 6 юни 2018, и на 6 януари и 26 април тази година. Въпреки това, съгласно антидопинговите правила, първият тест би трябвало да бъде върнат до първия ден на тестовата четвъртина – или другояче казано до 1 април 2018, което значи, че трите теста не попадат в границите на 12-месечния интервал.

„ Работя интензивно по време на тренировките, пия вода, почивам и работя даже още повече на идващия ден. Следователно, в никакъв случай не съм давал позитивна допинг проба и няма да дам. Аз съм най-големият юрист за чист спорт, тъй като знам жертвите и какво ти коства, с цел да стигнеш до това равнище. Имаше доста лъжи, написани в медииите в последните няколко седмици – срамно е, че живеем в свят, в който историята е равносилна на пари, и все пак, хората се хващат толкоз елементарно на въдицата, когато прочетат нещо. Огромни благодарности към хората, които ме поддържат. Нямам самообладание за Световното състезание. Ще се забележим в Доха “, приключи Коулмън. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР