Крис Евърт определи Рафаел Надал като войн“, но според нея

...
Крис Евърт определи Рафаел Надал като войн“, но според нея
Коментари Харесай

Евърт: Надал е войн, но ще му бъде все по-трудно


Крис Евърт дефинира Рафаел Надал като „ войник “, само че съгласно нея испанецът към този момент мисли съществено за живота след тениса и в бъдеще ще прекарва от ден на ден време вкъщи. Надал към момента се възвръща от травмата, получена на Australian Open, и бе заставен да пропусне Мастърс шампионатите в Индиън Уелс и Маями. След конкуренцията в Калифорния той ще изпадне от Топ 10 на ранглистата за пръв път от 2005 година насам, само че Евърт счита, че Матадора към момента има какво да покаже.

„ Основният приоритет за Рафа сега е здравето му, защото сигурно не се е отказал от борбата с Джокович за върха по трофеи от Големия шлем. След всички тези години и триумфи в Тура мотивацията на Надал не трябва да бъде поставяна под никакво подозрение. Да си в Топ 10 на света в продължение на 18 години е достижение, което приказва повече от красноречиво за това. Тази настройка рефлектира и върху играта му, вследствие на което бе непрекъснат и стабилен в изявите си в продължение на толкоз доста време “ – разяснява Евърт в студиото на Eurosport.

„ Рафа сигурно мисли по какъв начин да запази тялото си, въпреки да не е страдал от толкоз съкрушителни травми, които да го изкарат от игра за една година, както се е случвало с други тенисисти. Той е същински войник и навръх това се дължат огромна част от контузиите му – Рафа дава 100 % от себе си освен в мачовете, само че и в тренировките. Той разчита доста на физиката си и задачата му постоянно е била да изтощи съперниците. Това е неговият жанр. Предвид това е същински героизъм, че на тази възраст продължава да е в елита на мъжкия тенис и да играе на толкоз високо равнище “ – добави рекордьорката по трофеи от Ролан Гарос.

Според Евърт обаче раждането на сина на Надал е трансформирало фрапантно гледната точка на Матадора по отношение на живота и тениса.

„ Мисля, че в този момент, откакто към този момент е татко, Рафа гледа на нещата от друга вероятност и има все по-ясен проект за живота си след тениса. След всички тези дългогодишни интензивни натоварвания даже леките травми към този момент няма да са толкоз леки и ще се случват все по-често. Няма да давам прогнози за това по кое време ще реши да се отдръпна, само че съгласно мен в идващите години Надал ще понижи темпото и ще прекарва от ден на ден време вкъщи както поради контузиите, по този начин и поради фамилията си. През последните години травмите му зачестиха и това е явен знак, че физическата му кондиция не е такава, каквато беше “ – сподели още някогашната №1.

„ Това е изцяло обикновено както поради възрастта, по този начин и поради стила му на игра. Не желая изявлението ми да бъде признато като рецензия към Рафа. Просто това е действителността. Мисля, че той ще се концентрира върху физическата си подготовка, защото в никакъв случай не е имал проблеми от психическо и прочувствено естество. Надал още веднъж ще е главният любимец на Ролан Гарос, само че ще му е доста мъчно, защото на клей мачовете са по-дълги, а също така всички ще желаят да го победят “ – приключи носителката на 18 трофеи от Големия шлем.

Надал е декларирал присъединяване на започващия на 9 април Мастърс шампионат в Монте Карло, само че
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР