Криптовселената направи бързо трансформацията от академични бели книги към приложения

...
Криптовселената направи бързо трансформацията от академични бели книги към приложения
Коментари Харесай

10 не особено известни криптовалути, които набират скорост

Криптовселената направи бързо трансформацията от университетски бели книги към приложения в действителния свят през последните няколко години. Това е видно от обстоятелството, че крипто стопанската система в този момент се прави оценка на повече от 2,5 трилиона $ и има над 12 000 съществуващи плана, свързани с криптовалутите.

Някои значими стадии, които помогнаха на промишлеността да получи всеобщо самопризнание, включват по-широкото приемане на биткойн, потвърдено от приемането му като законно платежно средство в Салвадор, увеличената приложимост на криптовалути в света на бизнеса, потвърдено от потреблението на блокчейн от Walmart за система за следене на храни, и разрешаването на крипто покупко-продажби от огромните банки.

В допълнение към тези значими стадии, крипто светът също стана очевидец на детонация в вложенията. Според отчет на The Block, промишлеността за рисков капитал е наляла повече от 25 милиарда $ в криптовалута през 2021 година, което е 719% нарастване на годишна база. Имаше и нарастване от 491% в броя на обвързваните с криптовалута еднорози през 2021 година

С повишаването на крипто треската от ден на ден компании и институционални вложители претеглят общите си тактики и формулират някаква позиция на крипто пазара, с цел да се възползват от този голям взрив. Дори тези вложители, които имат проблеми с волатилността на цените на цифровите активи, могат да получат експозиция към криптовалута посредством вложения във компании като Visa, Block и PayPal Holdings, наред с други, прегледани в детайли по-долу.
 Основател на крипто борса, работил в McDonald's, влезе в редиците на най-богатите милиардери света
Основател на крипто борса, работил в McDonald`s, влезе в редиците на най-богатите милиардери света

Той надминава индийския магнат Мукеш Амбани в класацията на Bloomberg

На база на деликатна оценка на крипто-пазара през последните няколко седмици, от изданието Insider Monkey вършат ранглиста на 10-те криптовалути, които са най-подходящи за ориентиране на дребна сума средства от вложителите (в случая се приказва за 1000 долара). Подробностите за всяка криптовалута са упоменати дружно с полемика към водещи компании, работещи в бранша, с цел да дават на читателите някакъв подтекст за избора на съответната цифрова валута.

Данните от към 900 елитни хедж фонда, проследени от Insider Monkey през третото тримесечие на 2021 година, бяха употребявани за идентифициране на броя на хедж фондовете, които държат дялове във всяка валута.

Ето и топ 10 от тях:

1. Tether

Tether е една от най-популярните " постоянни монети " на пазара. Той има за цел да сведе до най-малко волатилността, обвързвана с други монети, което го прави по-подходящо средство за вложение. Цената на постоянните монети нормално е обвързана с актив от действителния свят.

В случая на Tether, този актив е щатският $. Цената на 1 Tether нормално е към 1 $. Основната стойност на Tether и постоянните монети като него се крие в потреблението им като токени за търговия с други криптовалути. Монетата Tether сега има пазарна капитализация от към 78 милиарда $, което я прави третата по величина криптовалута в обращение.

2. Uniswap

Uniswap е локалната валута на Uniswap Exchange, блокчейн, който разрешава непосредствено търговията с токени на Ethereum. Uniswap Exchange е една от най-популярните децентрализирани тържища за търговия с криптовалути. За разлика от обичайните обмени, при които централните органи ръководят транзакции, децентрализираните обмени се извършват посредством набор от автоматизирани интелигентни контракти, внедрени посредством самостоятелни мрежови компютри.

Тези децентрализирани тържища не изискват отваряне на акаунт или даване на персонална информация, само че са отворени за всеки, който желае да прави транзакции. Валути като Uniswap стават все по-масови посредством напъните на компании като CME Group Inc., основаната в Илинойс борса за деривати, която приема крипто покупко-продажби на платформата. В края на третото тримесечие на 2021 година 64 хедж фонда в базата данни на Insider Monkey притежаваха дялове на стойност 2,66 милиарда $ в CME Group Inc.

3. Stellar

Stellar е блокчейн мрежата, която употребява криптовалутата Stellar Lumens. Основната цел на мрежата Stellar е да преодолее пропастта сред цифровите монети и обичайните фиатни валути. За разлика от други криптовалути, Stellar не се стреми да размени фиатните пари, а по-скоро да внесе фиатните пари в новата епоха на цифровизация.

Stellar е учредена през 2014 година от Джед Маккалеб, създателят на монетата Ripple, и Джойс Ким. Той беше пуснат през 2015 година, преди даже Ethereum. Мрежата Stellar разрешава на потребителите да изпращат фиатни валути през граници с висока скорост и с ниски такси.
 Гибралтар се стреми да стане международна крипто столица
Тази дребна територия се стреми да стане международна крипто столица

Вече се прави интеграция на фондовата борса с търговията с криптовалути

4. Paribus

Paribus е криптовалута, която се зарежда от мрежата Cardano и се употребява за заемане и отдаване на заеми на NFT, ликвидни позиции и синтетични активи. Paribus има за цел да отключи същинския капацитет на NFT и други цифрови активи, с цел да могат те да станат финансови принадлежности, които могат да се търгуват благодарение на разнообразни блокчейн мрежи.

Монетата Paribus има оптимално количество от 10 милиарда жетона и сега съществуват към 500 милиона монети. Монетата Paribus има пазарна капитализация от към 9 милиона $, само че висок размер на търговия. Възходът на криптовалути като Paribus става вероятен от възгледите на хора като Илон Мъск, най-богатия човек в света и началник на Tesla, основания в Калифорния производител на електрически автомобили.

5. Aldrin

Aldrin е различен децентрализиран продан, който бързо става известен. Той употребява монетата Aldrin като личен токен за покупко-продажби на платформата. Работи в блокчейн мрежата на Solana. Ликвидността, от която се нуждае Aldrin Exchange за улеснение на покупко-продажбите на платформата, се обезпечава от самите консуматори.

Това също по този начин дава на потребителите спомагателен тласък да печелят награди, като способстват повече за ликвидния пул. Сделките, които се случват на платформата, употребяват интелигентни контракти, с цел да оферират мигновени преводи.

Монети като Aldrin станаха сериозни за цялостното действие на крипто стопанската система посредством напъните на компании като NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA), производителят на микрочипове от Калифорния. В края на третото тримесечие на 2021 година 83 хедж фонда в базата данни на Insider Monkey притежаваха дялове на стойност 10 милиарда $ в NVIDIA Corporation.

6. Polygon

Polygon е ребрандираната версия на блокчейн мрежата MATIC. Мрежата е създадена от трима индийски инженери, които търсят решение на проблемите в блокчейна на Ethereum, което включва ниска пропускателна дарба, високи такси и лимитирани благоприятни условия за разработчици.

Polygon е платформа за мащабиране от два пласта, която разрешава на основаните на Ethereum приложения да работят с по-голяма еластичност. Успехът на тази мрежа се потвърждава от обстоятелството, че повече от 3000 DeFi приложения към този момент работят в системата, в това число 80 огромни имена, които мигрират от мрежата на Ethereum. Мрежата Polygon е изцяло съвместима с приложенията, създадени за Ethereum.
 Войната на Китай с крипто копачите прекатурна световната промишленост за рандеман на биткойн
Войната на Китай с крипто копачите прекатурна световната промишленост за рандеман на биткойн

10% от обвързваните с крипто бизнеси, които са оперирали в Китай преди възбраната, към момента работят там

Мрежата употребява консенсусен механизъм за доказване на залог. Той прави това посредством потребление на странична верига в блокчейна на Ethereum, способ, употребен и от други монети за по-ефективно групиране на данни, с цел да се реши казусът с високите такси и ниските скорости на транзакциите на Ethereum.

7. Loopring

Loopring е децентрализирана платформа за продан, основана на блокчейна на Ethereum. Основната цел на платформата е да разреши на потребителите да търгуват необятно в разнообразни системи и тържища. Той предлага по-голяма ликвидност за покупко-продажби от други платформи. За да правят покупко-продажби, потребителите вършат поръчки благодарение на портфейла Loopring.

Тези поръчки се отнасят към блокчейна Loopring, който употребява интелигентни контракти и релейни възли отвън веригата. Ring miners подсигуряват, че тези поръчки могат да бъдат изпълнени и да бъдат обезщетени за проблемите си посредством локални монети или разграничени маржове от разнообразни поръчки.

Loopring е друг от другите тържища, защото употребява деликатен развой на нанизване на поръчките и тяхното осъществяване посредством сравнение на пръстени. Съпоставянето на пръстени може да включва повече от две страни. Това прави процеса на валидиране на поръчката по-бърз и по-лесен. Loopring всъщност разрешава на потребителите да построяват продан с висока пропускателна дарба и продан без настойничество в мрежата на Ethereum.

8. Harmony

Harmony е блокчейн платформа, която има за цел да даде криптовалута, която е безпределно мащабируема. Мащабирането на монетите нормално включва компромис във връзка с сигурността или децентрализацията, само че Harmony взема решение това посредством съчетание на шерване на данни и мащабирана децентрализация.
 Fitch: Нерегламентираното
Fitch: Нерегламентираното " копаене " на криптовалути носи опасности за енергийния бранш

Годишното търсене на електрическа енергия единствено за биткойни е сравнимо с потреблението в страни като Норвегия и Швеция

Harmony също по този начин ръководи пазар за заменими и незаменими активи. Една от главните цели на мрежата е да построи онлайн общественост, задоволително мощна с течение на времето, с цел да бъде жизнеспособна опция на централизацията на актуалното общество. Harmony употребява механизъм за доказване на залога за валидиране на транзакции и също по този начин подсигурява сигурни и бързи прехвърляния.

През последните няколко месеца той беше един от изтъкнатите облаги на криптовалута на фона на по-широко мъртвило към растящия пазар. От януари 2021 година цената на една монета Harmony се е нараснала с към 4000%. В момента монетата има пазарна стойност от близо 3 милиарда $.

9. Curve

Това е криптовалута, която започва през януари 2020 година Това е децентрализирана борса, която употребява блокчейн на Ethereum за транзакции. Тази борса е друга от другите тържища, защото разрешава на потребителите да извършват поръчки, даже в случай че в платформата няма други купувачи и продавачи за тази съответна търговия.

Това става допустимо посредством ликвидните пулове на Curve. Потребителите способстват за ликвидността на борсата и по-късно се компенсират посредством % от таксите за търговия на платформата. Curve също по този начин разрешава на потребителите да печелят награди от вноски в други ликвидни пулове.

Curve стана прочут с приоритизирането на покупко-продажбите със постоянни активи и по този метод не страда от волатилността, обвързвана с цялостния крипто пазар, която постоянно води до " несполучливи покупко-продажби " на други тържища. Други платформи също употребяват пазара на постоянни монети на Curve, с цел да търгуват с тези активи.

10. Algorand

Криптовалутата е основана през 2017 година от екип, управителен от Силвио Макали, професор в MIT и специалист по криптография. Валутата беше призната като първата национална цифрова валута от Маршаловите острови през 2020 година Използването на Algorand улеснява финансовите институции на Маршаловите острови да бъдат част от международната стопанска система, защото мрежата им разрешава да реалокират пари с по-високи скорости и за по-ниски такси от обичайните банки.

Мрежата Algorand е по-бърза и по-ефективна верига, основана на протоколите на Ethereum. Algorand има мощен фокус върху увеличението на транзакциите в секунда във веригата до 1000. В момента мрежата Ethereum може да поддържа единствено до 30 транзакции в секунда, проблем, който също е причина за по-високите такси на платформата. Algorand също има за цел да завърши транзакциите в мрежата за оптимално време по-малко от пет секунди.
 В кои страни се употребяват най-вече криптовалути?
В кои страни се употребяват най-вече криптовалути?

Популярността им расте

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР