Криптопазарът продължава да се срива, като някой от най-разпространените монети

...
Криптопазарът продължава да се срива, като някой от най-разпространените монети
Коментари Харесай

Криптопазарът продължава да потъва, цената на LUNA се срина с 99.9% за седмица

Криптопазарът продължава да се срутва, като някой от най-разпространените монети намаляват цената си до стойности невиждани през последните години.

Стойността на биткойна доближи нови минимални граници с следващата порция разпродажби на криптопазара в сряда и четвъртък на фона на проблемите към стейбълкойна TerraUSD.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация изтри близо 14% от цената си за последните 24 часа, достигайки цена от 26 592 $ минути преди 10 ч. българско време. Това е най-ниското му ниво най-малко от декември 2020 година, оповестява Bloomberg.



Двуцифрени намаления има и измежду останалите криптовалути – етерът изтрива над 21%, рипълът над 26%, соланата над 34%. Доуджкойнът поевтинява с близо 30%, а шиба ину с близо 35%.

Цената на стейбълкойна TerraUSD остава занижена до 0,56 $, а свързаната криптовалута LUNA изтра съвсем цялата си цена със спад от над 99% към 13 часа българско време, по данни на coinbase.

Стейбълкойните са основен сегмент от криптопазара. Заедно другите монети съставляват активи за над 100 милиарда $ и растящата загуба на доверие в тях може да се окаже основен тест за екосистемата на цифровите активи като цяло.



‘Увеличеното институционално приемане на криптовалутата направи неговия пазар по-преплетен с фондовия пазар, който от своя страна беше значително повлиян от войната в Украйна, възходящата инфлация и стягането на паричната политика на Фед. В кратковременен проект тези макроикономически фактори сътвориха прочут звук и спомагателна волатилност на крипто и фондовите пазари, само че това е всекидневно по време на неустановеност ", настояват американски специалисти.

Въпреки колосалния спад на криптопазара последните дни, мнозина вложители приканват за самообладание, като се има поради, че биткойнът и в частност и останалите криптовалути са прекосявали и различен път през такива цикли на поевтиняване и повишаване, само че по-късно са успявали да се възстановят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР