Криптокомпаниите в САЩ са напът да изразходват рекордно количество средства

...
Криптокомпаниите в САЩ са напът да изразходват рекордно количество средства
Коментари Харесай

Криптоиндустрията в САЩ заделя все повече средства за лобиране

Криптокомпаниите в Съединени американски щати са напът да изразходват рекордно количество средства за лобиране на федерално равнище в края на една година, когато доста компании имаха проблеми с репутацията си, както и с прокарването на комфортна регулация, сочат данни, обезпечени на Ройтерс от неправителствена изследователска организация " Оупънсикрет " (OpenSecrets).

През първите девет месеца на годината криптокомпаниите са похарчили 18,96 милиона $ за лобиране по отношение на 16,1 милиона през същия интервал на 2022 година И това става след банкрута на криптоборсата Еф Ти Екс (FTX) в края на предходната година, която беше в първите 10 компании в бранш по разноски за лобиране.

През актуалната година в самобитната ранглиста води най-голямата американска криптоборса " Койнбейз " (Coinbase), похарчила 2,16 милиона $ за лобиране, следвана от " Форис ДАКС " (Foris DAX), " Крипто. ком " (Crypto.com), " Блокчейн асосиейшън " (Blockchain Association) и " Байненс " (Binance Holdings).

" Целта ни е да поддържаме връзки с политиците, да построяваме връзки и да оказваме помощ за основаването на рационална регулаторна рамка ", споделя Кристин Смит от " Блокчейн асосиейшън ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР