Крипто проектът на Сам Алтман Worldcoin е готов да пусне

...
Крипто проектът на Сам Алтман Worldcoin е готов да пусне
Коментари Харесай

Worldcoin стартира днес

Крипто планът на Сам Алтман Worldcoin е подготвен да пусне своя токен, WLD, и главната си мрежа още през днешния ден. Компанията заяви новината в Twitter през уикенда. Сам Алтман е съосновател на Open AI, стояща зад ChatGPT. Tools for Humanity пък е екипът зад Worldcoin, който събра 115 милиона $ в трети кръг на финансиране през май, воден от Blockchain Capital с присъединяване на a16z, Bain Capital Crypto и Distributed Global.

Tools for Humanity ще предлага на хората по света безвъзмездни токени Worldcoin (WLD), като в подмяна те ще би трябвало да сканират своите ириси с устройство, наречено „ The Orb “. Сканирането на ириса подсигурява, че всеки човек може да има единствено един Worldcoin портфейл. Този неповторим идентификатор може да се употребява за разграничение на действителни хора от ботове – все по-належащ проблем в настъпващата епоха на всеобщо прилагане на от ден на ден огромни езикови модели, като ChatGPT да вземем за пример. Дигиталният портфейл също по този начин може да помогне и за намаляването или даже цялостното преустановяване на измамите, свързани с възможното въвеждане на така наречен „ категоричен базов приход “ от държавните управления по света.

Според уеб страницата на компанията, WLD няма да се популяризира за жители на Съединени американски щати заради регулаторната неустановеност в страната, настъпила с безкомпромисните дейности на Комисията по скъпи бумаги и тържища против крипто промишлеността. Не е ясно дали съоснователите и вложителите в плана, доста от които живеят в Съединени американски щати, въпреки всичко ще имат право да получават монетите по сметки в други страни.

По-късно през днешния ден се чака да бъдат разкрити повече детайлности по отношение на метода, по който ще действа Worldcoin и дали и какви други токени ще бъдат налични в мрежата. През май компанията пусна дигитален портфейл за протокола, наименуван World App, работещ в мрежата на Polygon.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР