Крипто пазарът напоследък се движи в диапазон. Докато инвеститорите очакват

...
Крипто пазарът напоследък се движи в диапазон. Докато инвеститорите очакват
Коментари Харесай

Как Уорън Бъфет превърна $67,000 на съсед в близо $400 милиона

Крипто пазарът в последно време се движи в диапазон. Докато вложителите чакат устойчива стойност над $30,000, анализаторите непрестанно оферират прогнозите си за края на 2023 година

През 1965 година двойка на междинна възраст, живееща в Омаха, Небраска, се сблъсква с постоянно срещано, само че комплицирано предизвикателство: правене на постоянен пенсионен проект.

Според информацията Дороти и Майер Крипке старателно са спестявали пари и са получили непретенциозно завещание. Техните спестявания към оня миг възлизат на към $67,000, което, поправено с инфлацията, би се равнявало на към $650,000 в днешна валута.

Основната им грижа е била да запазят и усилят своето благосъстояние, с цел да се уверят, че то ще им бъде разполагаем, когато вероятно се пенсионират през идващите едно-две десетилетия. След поредност от обширни полемики и интервали на безпокойствие Дороти предложи на брачна половинка си просто решение: “. ”

Този другар се оказва не различен, а точно 35-годишният Уорън Бъфет, който към този момент си е основал удобна известност на локално равнище като ловък управител на пари.

Без да знаят, Дороти и Майер Крипке попадат на човек, който по-късно ще бъде приет за един от най-забележителните финансови вложители в историята. Бъфет, прочут като Оракула от Омаха, ще оглави капиталово дружество с активи на стойност към $500 милиарда.

Първоначално Майер има запаси по отношение на поверяването на спестяванията им на млад и обещаващ финансов управител. Той се е страхувал, че това може да натежи на другарството им.

По това време Бъфет е имал условие за минимална инвестиция от $150,000, заради което наподобява непрактично да се извърнат към него с по-малко от половината от тази сума.

Непоколебимата решителност на Дороти обаче надвива и макар нежеланието на Майер в продължение на три години, той в последна сметка се обръща към Бъфет.

Бъфет се съгласява да ръководи средствата им без съмнение, наблягайки уговорката си да резервира другарството им даже при възможни финансови усложнения.

Партньорството им процъфтява и през идващите три десетилетия предприятието на Бъфет бележи експоненциален напредък. Едновременно с това първичната инвестиция на Крипкес от $67,000 претърпява бързо повишаване.

“ “, показа Майер за финансовата им авантюра.

Благосъстоянието им се разраства, което трансформира Крипкес от милионери в мултимилионери. До средата на 90-те години първичната им инвестиция нараства до над $25 милиона, което при отчитане на инфлацията през днешния ден би било почти $40 милиона.

През този интервал от време цената на акциите на Berkshire Hathaway Inc. е била на стойност сред $20,000 и $40,000 на акция. Ако приемем, че са имали почти 833 акции на приблизителна стойност $30,000 на акция, чистото положение на Крипкес в средата на 90-те години на предишния век се е покачило до 25 милиона.

Ако те бяха запазили тези акции до гибелта на Дороти през септември 2000 година, цената им щеше да се удвои до $50 милиона. Към момента на гибелта на Майер през май 2014 година, когато акциите на Berkshire се търгуваха по $215,000 на акция, техните 833 акции щяха да възлизат на $180 милиона.

В наши дни човек, притежаващ 833 акции на Berkshire Hathaway, би имал положение от почти $394,222,356 и всичко това е резултат от първична инвестиция от $67,000.

Източник: YahooFinance

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР