Криминалният случай от Стара Загора и арестът месец след извършеното

...
Криминалният случай от Стара Загора и арестът месец след извършеното
Коментари Харесай

„Възмущение, гняв, недопустимост“: Мария Габриел и Кирил Петков за случая с насилие над момиче:

Криминалният случай от Стара Загора и карцерът месец след осъщественото принуждение разясниха през днешния ден и политици. Реакциите са от ръководещите обединения.

Според тях казусът е жесток и би трябвало да бъде глобен по най-строгия вероятен метод. За това се оповестиха и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ-СДС.

26-годишният Георги Николаев е задържан тази заран, научи bTV

Те обаче споделят още нещо - че измененията в Конституцията, които се плануват в този момент, би трябвало да засилят и контрола, и отчетността на прокурорите по места, тъй че никой да не може да си разреши сходно скандално решение.

„ Възмущение, яд, недопустимост. Това, което е значимо, е не всякога да стигаме до сигла социална поддръжка, с цел да има дейности. Надявам се, в това число и с реакциите от тази заран, която видяхме от страна на прокуратурата, тези дейности освен да бъдат осъждани, само че и причинителите да си понасят наказванията, тъй че те да имат превантивно деяние “, съобщи вицепремиерът Мария Габриел.

Валентин Димитров добави, че клиентът му не е отправял закани към фамилията на момичето

„ Този случай потресе цялото ни общество. За мен това не е човек, а звяр, който би трябвало да бъде наказан по най-строгия вероятен метод. Това, което мисля, че ще се случи с всичките промени, които вършим, е, че от ден на ден прокурори ще би трябвало да дават ясна отчетност на метода, по който те движат тези каузи. Всъщност прикрито в Конституцията и измененията е тъкмо това – вършим връзка сред Народното събрание и прокуратурата по метода, по който досега не съществуваше “, съобщи от своя страна съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР