Криминалисти разкриха оранжерия за канабис и неправомерно присъединяване към ел.

...
Криминалисти разкриха оранжерия за канабис и неправомерно присъединяване към ел.
Коментари Харесай

Удар на полицията! Разкриха добив на криптовалута с кражба на ток и оранжерия с канабис в Ломско /снимки/

Криминалисти разкриха оранжерия за канабис и непозволено присъединение към ел. мрежа за извличане на криптовалута в Ломско, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.
Специализираната полицейска интервенция е извършена през вчерашния ден, след получен сигнал. Униформени ревизирали индустриални постройки на някогашен боен цех в ломското село Сталийска махала, благосъстоятелност на 55-годишен локален гражданин, който е престъпно проявен.
Установено било, че ползвател на една от постройките е 50-годишен неведнъж осъждан мъж от село Трайково. В хода на процесуално-следствените дейности, в постройката, употребена от мъжа, е открита оборудвана с вентилационна, отоплителна и напоителна система оранжерия със засадени общо 60 растения от типа на конопа, достигнали височина към 60 см, с общо тегло на листната маса 2.2 кг. От помещението са конфискувани препарати за растителна отбрана, торове и апаратура за тяхното дозиране. Последвало претършуване и на две къщи, населявани от мъжа, където е открито непозволено присъединение към електропреносната мрежа. Открити са и нефункциониращи пространства, пригодени за оранжерии за развъждане на канабис, конфискувана е пластмасова кутия, съдържаща 1.5 грама зелена листна маса канабис. Мъжът е арестуван в полицейския арест за период до 24 часа.
В прилежаща постройка, стопанисвана от 55-годишния, криминалистите открили инсталирани 71 компютърни устройства. Според данните досега, те са били употребявани за извличане на криптовалута. Изяснено е, че те бивали захранвани чрез електрически проводник, вкопан в земята и обвързван непосредствено към трафопост след измервателните му уреди, с което са основани условия за неотчитане на потребената електрическа сила. Местопроизшествието е посетено и от екип на електроразпределителна компания, по чиито данни употребяваната електрическа енергия на денонощие се прави оценка на над 1000 лв.. Устройствата са демонтирани и конфискувани.
По случаите са формирани досъдебни производства, работата по документиране на незаконната активност на двамата мъже продължава в районното ръководство в Лом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР