Криминалисти на ГДНП и СДВР задържаха 32-годишен за въоръжен грабеж

...
Криминалисти на ГДНП и СДВР задържаха 32-годишен за въоръжен грабеж
Коментари Харесай

Задържаха 32-годишен за въоръжен грабеж в столицата

Криминалисти на ГДНП и Столична дирекция на вътрешните работи задържаха 32-годишен за въоръжен обир в офис на застрахователна компания в София.

Задържани са общо трима мъже, съпричастни към закононарушението, като за 32 годишния има данни, че е фактическият причинител. Спецоперацията е осъществена на 9 март от чиновници на секторите " Грабежи " при ГДНП и Столична дирекция на вътрешните работи и чиновници от столичното Седмо районно управление (на МВР) на територията на София и Велинград.

Въоръженият обир е осъществен на 30 ноември 2017 година когато към 19 и 40 часа двама маскирани и въоръжени с огнестрелно оръжие нахлули в офис на застрахователна компания и със мощ и опасност към чиновниците, лишили към 7 хиляди лв., 7 мобилни телефона с сложени в тях служебни и персонални СИМ-карти, след което се отдръпнали.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. В процеса на следствието е открит причинителят на закононарушението, 32-годишния Д. А. е престъпно проявен и осъждан в Сърбия.

На разнообразни адреси в София и Велинград са открити и конфискувани ловна пушка с бойни патрони към нея, без съответните разрешителни, въздушна пушка и въздушен револвер с железни сачми към него, огромна сума пари в разнообразни валути, облекла, маски и обувки, благосъстоятелност на арестуваните, наркотични субстанции, както и мобилни апарати, които имат отношение към случая.

След отчет на материалите на прокурор от Софийската районна прокуратура, на Д. А. е повдигнато обвиняване за осъществения въоръжен обир, като му е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража за период до 72 часа ", след това тя е избрана доказана в непрекъсната от състав на Софийския областен съд. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР