Крилото Деница Манолова от Рилски спортист (Самоков) бе избрана за

...
Крилото Деница Манолова от Рилски спортист (Самоков) бе избрана за
Коментари Харесай

Деница Манолова е MVP на женското баскетболно първенство

Крилото Деница Манолова от Рилски състезател (Самоков) бе определена за най-полезна състезателка през сезон 2022/2023 в баскетболното състезание на България за дами, което завърши този уикенд.

Титлата за трета поредна година отиде в Стара Загора, откакто Берое победи Монтана 2003 още веднъж, с 3-0 във финалната серия. За първи път в историята си и Рилски състезател завоюва орден – бронзов, след триумф над Шампион 2006 с 2-0.

Именно играч на самоковки, които едвам тази година се завърнаха в женското състезание, е и MVP на сезона.

Младото крило Манолова, определена за най-хубава млада състезателка на 2022, е и най-полезна баскетболистка измежду тези, които играли допълнително от половината мачове през сезона. Манолова е със междинен коефициент 19.4. Тя изпревари Киара Ростен от Берое Стара Загора (19.0) и капитана на самоковки – Вероника Джикова (18.9).

Теодора Динева от Берое е най-хубав изпълнител през сезона с 16.4 точки приблизително на мач. Тя изпреварва Шарийн Съдърланд от Монтана 2003 с 14.4 точки приблизително на мач и Деница Манолова с 14.2.

Най-добър герой е Съдърланд с 12.5 приблизително на мач. Втора е Мила Кръстева от Академик Пловдив е втора приблизително с по 8.9 битки, а Киара Ростен от Берое е трета с по 8.5.

Най-добър подавач за сезона е Вероника Джикова от Рилски състезател с по 6.4 подавания приблизително на мач. Виолина Кочева е втора в тази ранглиста с 6.3, а Моника Борисова от Рилски състезател с 4.6 затваря челната тройка.

Най-много отнети топки приблизително на мач през сезона има Радостина Христова – по 3.5.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР