„Крепостта“ на Европа е илюзия, тъй като поради трудната ситуация

...
„Крепостта“ на Европа е илюзия, тъй като поради трудната ситуация
Коментари Харесай

Американски публицист за гибелта на Европа: Защо направихме това?

„ Крепостта “ на Европа е заблуда, защото заради сложната обстановка в Сирия и други страни от Близкия изток от ден на ден и повече хора ще се втурват към Европейски Съюз през идващите години с упованието да получат леговище.

Европа би трябвало да бъде реалистична и да се опита да обезпечи законови механизми за въздържане на мигрантите и търсещите леговище, с цел да не бъде застрашена заради масирана „ инвазия “, предизвестява американският политик и журналист Патрик Бюканън на страниците на „ Американски реакционер “, написа "Поглед инфо ".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не на вятъра заплашва да „ наводни “ Югоизточна Европа със сирийски бежанци, с цел да получи повече пари от Европейски Съюз в подмяна на това, че милиони сирийци, които към този момент са в Турция, няма да ги пуска към европейските граници, написа Бюканън.

Според него друга цел на такава политика на Ердоган е да накара Европа да поддържа въоръженото си навлизане в Сирия, с цел да попречи на президента Башар ал Асад да поеме контрола над цялата територия на провинция Идлиб и да победи въоръжените опозиционни сили.

„ В този пъкъл, в който Сирия през днешния ден се намира във връзка с човешките права, може да се следи мащаба на бедствието, породено от обстоятелството, че кръстоносците, въодушевени от концепциите на Уилсън, взеха решение да смъкват диктатора Асад и да защитят Сирия в името на демокрацията “, споделя Бюканън.

Той напомня, че когато в Близкия изток стартира „ Арабската пролет “ и недоволните протестиращи в Сирия излязоха на улиците, Съединени американски щати, Турция и страните от Персийския залив интензивно поддържаха и въоръжиха сирийските бунтовници.

Въпреки това отрядите на "добрите бунтовници " бързо бяха победени и скоро водещата роля във въоръжения спор в Сирия бе поета от терористи, показва създателят.

А президентът на Сирия Башар Асад, с поддръжката на своите съдружници в Русия и Иран, през последните четири години съумя да поеме посредством контрола над държавните сили съвсем цялата територия на Сирия на запад от Ефрат, като се изключи Идлиб.

И вследствие на дейните военни дейности в този район, нов поток от бежанци в количество от над 900 хиляди души се изля до южната граница на Турция, се споделя в публикацията.

Трябва да се признае, че съвсем всички интервенции и войни, провеждани от Запада в ислямския свят през 21 век, не са били сполучливи, акцентира Бюканън. Джордж У. Буш беше заставен да нахлуе в Ирак, Барак Обама беше уверен да смъкна полковник Муамар Кадафи в Либия и да се опълчи на Асад в Сирия, както и да поеме страната на Саудитска Арабия при въоръжения спор в Йемен, напомня създателят. Но какво получи Западът вследствие на всички войни в Близкия изток?

„ В Сирия и Йемен с нашите старания се появиха две от най-големите огнища в света, в които правата на индивида не се съблюдават. В Либия стартира нова революция. В Ирак в този момент се борим с Иран за въздействие в страната, която „ освободихме “ през 2003 година “, се споделя в публикацията.

Докато бяха в Афганистан, американците трябваше да сключат съглашение с талибаните *, което от две десетилетия е хладнокръвен зложелател и след най-дългата си война Америка си измива ръцете, отбелязва Бюканън.

В същото време за 20 години по време на петте войни са убити 7 хиляди американски бойци, към 40 хиляди са ранени, напомня създателят:

„ Ние инвестирахме всички запаси на империята в тези войни. И какво дадоха тези войни на народите, на които ние оказвахме помощ и които „ възвисихме “, с изключение на стотици хиляди убити афганистанци и араби и милиони хора, принудени да изоставен домовете си и да се окажат в заточение? “

Експерти и публицисти предизвестяват Европа, че в този момент, когато е изпълнила задължението си, пробивайки се в Близкия изток, има ново „ морално обвързване “ да одобри бежанците, произлизащи от тези войни през идващите десетилетия.

„ Но в случай че Европейски Съюз отвори вратите си за безконечен поток от африканци и араби, къде са доказателствата, че европейските страни ще ги одобряват и асимилират? Дали тези мигранти и търсещи леговище ще станат положителни европейци? Или ще основат анклави в огромните градове на Европа със същите условия като в африканските и страните от Близкия Изток, от които са пристигнали? " - чуди се Бюканън.

Историята на втората половина на хилядолетието неведнъж е демонстрирала пред човечеството напредък и проваляне на цивилизациите.

През 16, 17 и 18 век Испания, Англия, Франция и Португалия, а по-късно Белгия, Италия, Германия и Америка, уверени в "превъзходството на тяхната цивилизация ", влязоха в света, с цел да основат империи, а по-късно да "въздигнат " и ръководят тези, които Рудиард Киплинг надменно назова „ по-ниски касти “ и „ създания без закон “, напомня създателят.

След това, след две международни войни, владетелите на тези западни „ империи “ бяха пропити с демократизъм, който в този момент прогласи равенството на всички нации, раси, религии, култури и цивилизации, се споделя в публикацията.

Тази егалитарна идеология предписва разгрома на империите и изоставянето на колониите като „ реакционни останки “ от времената на незнание и предубеждения.

„ Сега хората от новите страни, недоволни от случилото се в „ освободените “ им страни и от това, което вършиха техните управници, взеха решение да дойдат в Европа, с цел да се насладят на Запад от това, което не могат да възпроизведат вкъщи “, написа Бюканън.

А либерализмът, трансформирал се в „ идеология на самоубийство на Запада “, принуждава Европа да ги одобри през идващите десетилетия.

„ Бившите колонизиращи се страни се трансформират в колонии на бъдещето. Така Западът свършва? “ - заключава създателят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР