Крематориумите в Чехия се пукат по шефовете на фона на

...
Крематориумите в Чехия се пукат по шефовете на фона на
Коментари Харесай

Коронавирус: Крематориумите в Чехия се пукат по шефовете

Крематориумите в Чехия се пукат по шефовете на фона на увеличената смъртност от ковид . Страната е на топ в черната статистика на Стария континент , осведоми Агенция Франс Прес.

От седмици Чешката република е най-тежко засегнатата страна в Европа по брой на новите смъртни случаи от ковид на 100 000 души, съгласно Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите.
 Чехия удължи изключителното състояние до 20 ноември
Чехия удължи изключителното състояние до 20 ноември

Правителството на Андрей Бабиш настояваше да бъде до 3 декември

От края на октомври в европейската страна с население от 10,7 милиона души са регистрирани по към 200 умряли всяко денонощие. За съпоставяне в Чехия приблизително умират по 300 души дневно от всевъзможни аргументи.

" Ние сме претрупани, има доста повече умряли от нормално ", оплака се Йозеф Мелих, притежател на частен крематориум в централния град Табор.

" Увеличението е с 40%. Ние покриваме старешки домове, където множеството хора умират от ковид . Тежко е ", добави той пред информационната организация.
 Полша и Чехия означиха връх с новозаразени
Полша и Чехия означиха връх с новозаразени

Полша регистрира и връх от 236 умряли от ковид за денонощие

От Европейската федерация за погребални услуги оповестяват, че кремацията е най-честият траурен обред в най-вече атеистка Чехия , където има 27 крематориума.

През 2016 година повече от четирима на всеки пет умряли в Чехия са к ремирани - този % е по-висок единствено в други пет страни . Лидер е Япония с 99,98%.

Коронавирусът е тежест за всички крематориуми, разяснява Иво Фурманчик, шеф на крематориум в източния град Острава.

В крематориума са кремирани към 11 000 тела годишно . Тази година евентуално ще нарасне до 12 500 поради епидемията.

Ние работим непрекъснато и втората вълна на вируса съответствува с есента, когато нормално се усилва смъртността, ние сме изправени пред проблеми с потенциала, сподели той.

Фурманчик означи, че са разширили потенциала на крематориума и се надяват да е задоволително.

Епидемията промени метода, по който чехите погребват роднините си, откакто здравното министерство излезе с предписание при започване на здравната рецесия през март.

Сега умрелите не са измивани и обличани, а напряко са поставяни в чували, които са дезинфекцирани и поставяни в ковчези.

Работниците, които се занимават с ковчезите, носят маски и ръкавици , разкри още Фурманчик.

Мелих разяснява, че няколко негови чиновници са по домовете си с ковид, който умъртви близо 6000 в Чехия.

Ние съблюдаваме напътствията, само че просто не можем да избегнем инфекцията. Нашите чиновници са в контакт с вируса, даже и когато носят защитно облекло, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР