Кремъл счита Хуан Гуайдо за председател на венецуелския парламент и

...
Кремъл счита Хуан Гуайдо за председател на венецуелския парламент и
Коментари Харесай

Кремъл не признава Гуайдо за президент на Венецуела

Кремъл смята Хуан Гуайдо за ръководител на венецуелския парламент и не го признава за президент. Това съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от РИА Новости.
„ Държавен глава е господин Мадуро, който е, дружно с неговото държавно управление, наш сътрудник във Венецуела “, подсети представителя на Кремъл.
Провъзгласилият се за президент Гуайдо съобщи, че е отправил обръщение в Китай и Русия. Той изрази мнение, че на Москва и Пекин им е преференциална смяната на икономическия модел във Венецуела. От Кремъл към момента не са получили такова писмо, само че дадоха обещание да се срещнат с него, в случай че то постъпи, отбелязва още организация " Фокус ".
Припомняме, че Европейският парламент призна Гуайдо за „ законен краткотраен президент “ на страната и прикани страните от Съюза да одобряват аналогично решение.
Освен тях Гуайдо се употребява с поддръжката на Съединени американски щати, Канада, Аржентина, Чили, Колумбия, Коста Рика, Гватемала, Хондурас, Панама, Парагвай, Перу, Грузия, Албания и редица други страни.
Мадуро разгласи водача на венецуелската съпротива за „ марионетка на Вашингтон “. В Москва споделят неговата позиция. Външният министър Сергей Лавров акцентира, че Русия е подготвена да помогне за построяването на разговор сред законния президент и опозицията. Също по този начин в поддръжка на Мадуро се оповестиха Китай, Турция и редица други страни.
Във Венецуела от 21 януари се организират всеобщи митинги против настоящия президент. Гуайдо се разгласи за държавен глава в интервала, до момента в който работи краткотрайно държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР