Кремъл предупреди, че украинският народ ще страда, ако Западът изпрати

...
Кремъл предупреди, че украинският народ ще страда, ако Западът изпрати
Коментари Харесай

Кремъл предупреди, че украинският народ ще страда, ако Европа изпрати танкове


Кремъл предизвести, че украинският народ ще страда, в случай че Западът изпрати танкове в поддръжка на Киев, съобщи Ройтерс.

Изявлението на Кремъл идва на фона на към момента неразрешения въпрос дали танкове немско произвеждане " Леопард 2 " (Leopard 2) да бъдат предадени на Украйна. На среща в петък в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия Вашингтон и неговите съдружници не съумяха да убедят Берлин да даде такива тежки оръжия на Киев.

Днес представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че раздялите в Европа за даването на танкове на Украйна показват " все по-силното безпокойство " в редиците на НАТО, написа Българска телеграфна агенция.

" Но, несъмнено, всички страни, които вземат участие, непосредствено или косвено, в напомпването на оръжия в Украйна и в повишението на нейното софтуерно равнище, носят отговорност (за продължаването на конфликта) ", съобщи Песков. " Основното е, че украинският народ е този, който ще заплати цената за цялата тази псевдоподкрепа ", добави той.

По-рано през днешния ден полският министър председател Матеуш Моравецки сподели, че е допустимо страната му да изпрати танкове " Леопард " на Украйна като част от коалиция от страни, даже без позволението на Германия.

Германската външна министърка Аналена Бербок съобщи в изявление, излъчено през вчерашния ден по френска телевизия, че Берлин няма да попречи на Варшава, в случай че тя реши да даде своите танкове немско произвеждане на Киев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР