Кремъл отказа във вторник да разкрие детайли за жертвите при

...
Кремъл отказа във вторник да разкрие детайли за жертвите при
Коментари Харесай

Кремъл казва, че няма право да говори за изчезнали от потъналия кораб "Москва"

Кремъл отхвърли във вторник да разкрие елементи за жертвите при потъването на ракетния крайцер " Москва " на фона на претенции на родители да схванат настояванията за изчезналите си деца, съобщи Агенция Франс Прес.

Флагманът на съветския Черноморски флот потъна предходната седмица след детонация и пожар, за който Украйна твърди, че е резултат от проваляне с две противокорабни ракети " Нептун ", а Москва споделя, че повода е гърмеж на муниции на борда.

Руските управляващи оповестиха, че екипажът е евакуиран от бойния транспортен съд, на който числеността му може да доближи 680 души, само че не оповестиха други елементи.

След потъването на " Москва " родители и други членове на фамилиите на моряците на борда, в това число наборници, писаха в обществени медии, че техните деца са изчезнали и желаят отговори.

Помолен да разяснява обстановката, представителят на президента Владимир Путин сподели през днешния ден, че Кремъл няма свободата да разкрие каквито и да е елементи.

" Цялата връзка минава единствено през министерството на защитата ", сподели Дмитрий Песков. " Цялата информация по този въпрос се дава от министерството на защитата и ние нямаме пълномощия да оповестяваме каквото и да е. "

Няколко фамилии оповестиха в обществени медии или в изказвания до самостоятелни съветски или непознати медии, че не могат да открият децата си, които са служили на " Москва ".

Дмитрий Шкребец уточни, че неговият наследник – наборникът Егор, е бил готвач на кораба, а в този момент е посочен като липсващ при акция. Той добави, че когато се опитал да научи повече за нещастието командирът на крайцера и неговият заместител станали некомуникативни.

Шкребец разгласи в понеделник, че се е свързал с още три фамилии, чиито синове на срочна работа също са изчезнали при потъването.

" Нуждаем се от писмени отговори на нашите въпроси за местоположението на нашите деца ", съобщи той.

Независимият уебсайт на съветски език Медуза твърди, базирайки се на източник, непосредствен до командването на Черноморския флот, че 37 членове от екипажа на " Москва " са починали. Според обявата 100-ина били ранени, а точният броя на изчезналите е незнаен.

Около 500 души са били на борда, когато " Москва " е бил изумен, написа Медуза, цитирайки източника.

 Флагманът на съветския Черноморски флот – ракетният крайцер „ Москва “ на обучение край Крим, 18 февруари 2022 година Снимка: ЕПА/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР