Кремъл осъди мнимото убийство на руския журналист Аркадий Бабченко в

...
Кремъл осъди мнимото убийство на руския журналист Аркадий Бабченко в
Коментари Харесай

Кремъл осъди мнимото убийство на руския журналист Аркадий Бабченко

Кремъл осъди мнимото ликвидиране на съветския публицист Аркадий Бабченко в Украйна и прикани Съвета на Европа да предприеме дейности по случая, осведоми ДПА.

" Използването на публицист, с цел да бъде заблудено обществото, хвърля сянка върху цялата журналистическа общественост и подкопава доверието към медиите ", разгласи Съветът по човешките права към Кремъл.

Според Кремъл инсценировката е " безчовечна драматизация ". Русия прикани Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) също да изследва случая.

Съветът на Европа и ОССЕ би трябвало да употребяват пълномощията си, с цел да " окажат въздействие на украинските управляващи за нормализиране на атмосферата за медиите в страната ", се споделя още в известието.

Международни журналистически организации осъдиха трика.

Украинските управляващи задържаха заподозряния Борис Герман, съгласно Интерфакс.

Междувременно Агенция Франс Прес оповестява, че шефовете на украинските служби са се срещнали със западни дипломати, с цел да ги срещнат със случая.

Около дузина дипломати пристигнали на срещата в основната прокуратура на Украйна, която се е провела при закрити врата. Журналисти на Агенция Франс Прес оповестиха, че диалозите са траяли близо два часа.

Главният прокурор Юрий Луценко през вчерашния ден разгласи за срещата по малкия екран, отбелязвайки, че желае " да изясни всичко, което може да се каже по отношение на тайното естество на следствието ".

Прокурорът добави, че е поканил дипломатите на Германия, Канада, Съединени американски щати, Франция, Англия и Япония. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР