Кремъл определи решението на Полша да преименува руския град Калининград

...
Кремъл определи решението на Полша да преименува руския град Калининград
Коментари Харесай

Кремъл нарече решението на Полша да преименува Калининград враждебен акт

Кремъл дефинира решението на Полша да преименува съветския град Калининград в формалните си документи като " неприятелски акт ", защото връзките не престават да се скапват поради войната в Украйна.

Калининград, който се намира в ексклав, притиснат сред Литва и Полша на брега на Балтийско море, беше прочут с немското име Кьонигсберг до след Втората международна война, когато беше анексиран от Съветския съюз и преименуван в чест на политика Михаил Калинин.

В сряда министърът на развиването на Полша Валдемар Буда сподели, че Калининград към този момент публично ще се назовава Królewiec, името му, когато е бил ръководен от Кралство Полша през 15-ти и 16-ти век.

„ Ние не желаеме русификация в Полша и по тази причина взехме решение да променим името на нашия роден език на Калининград и Калининградска област “, сподели Буда, цитирайки рекомендация на държавна комисия, натоварена със стандартизирането на непознати имена на полски език.

Варшава твърди, че Калинин е обвързван с клането в Катин през 1940 г
– когато хиляди полски офицери бяха екзекутирани от руските сили – имаше отрицателни конотации.

„ Сегашното съветско име на този град е изкуствено кръщение, което не е обвързвано нито с града, нито с района “, съобщи полският комитет по географска стандартизация във вторник.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че решението " граничи с полуда ".

„ Ние знаем, че през цялата история Полша е изпадала понякога в тази полуда от ненавист към руснаците “, сподели той на брифинг.

Калининград беше откъснат от Москва, когато Литва стана самостоятелна по време на разпадането на Съветския съюз през 1991 година

В самия град хората бяха разграничени по отношение на хода на поляците.

Москва твърди, че е освободила Полша, когато нейните сили са прогонили нацистките сили в края на войната. Повечето поляци считат, че Съветският съюз е заменил нацистката окупация с друга форма на принуда.

Полша, член на НАТО, мощно поддържа Украйна след нахлуването на Русия и ускори разрушаването на монументи на починалите руски бойци в цялата страна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР