Кремъл обяви, че САЩ ще се нуждаят от съгласието на

...
Кремъл обяви, че САЩ ще се нуждаят от съгласието на
Коментари Харесай

За разкриването на разговорите между Тръмп и Путин трябва съгласието на Русия

Кремъл разгласи, че Съединени американски щати ще се нуждаят от единодушието на Русия, с цел да разгласяват стенограми от телефонни диалози сред американския президент Доналд Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин, оповестява " Ройтерс ".

Конгресът на Съединени американски щати е решен да получи достъп до диалозите на Тръмп с Путин и други международни водачи, съобщи през вчерашния ден ръководителят на комисията по разузнаването към Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), като посочи опасения, че републиканският президент може да заплаши националната сигурност.

Запитан за тези мнения, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред публицисти, че Русия ще бъде подготвена да разиска въпроса с Вашингтон, в случай че той изпрати сигнал до Москва, само че че сходни разкрития не били естествена дипломатическа процедура.

" Разбира се, публикуването им до известна степен е допустимо единствено по взаимно единодушие на страните. Това е известна дипломатическа процедура ", добави Песков.

" За да бъдем по-конкретни, може би дипломатическата процедура като цяло не планува тяхното издание. Ако има някакви сигнали от американците, тогава ще ги обсъдим ", уточни още представителят на Путин.

Доминираната от Демократическата партия Камара на представителите през предходната седмица стартира следствие за импийчмънт против Тръмп след сигнал на чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, в който се твърди, че Тръмп е изискал интервенция на Украйна в американските президентски избори през 2020 година за своя политическа полза.

Белият дом разгласява стенограма, обобщаваща телефонния диалог на Тръмп с украинския му сътрудник Володимир Зеленски на 25 юли, откакто обвиняванията провокираха вътрешнополитическа стихия в Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР