Кремъл не е получил предупреждение от САЩ относно терористичната атака

...
Кремъл не е получил предупреждение от САЩ относно терористичната атака
Коментари Харесай

Песков: Кремъл не е получил предупреждение от САЩ относно терористичната атака

Кремъл не е получил предизвестие от Съединени американски щати по отношение на терористичната офанзива в Crocus City Hall край Москва. Това сподели пред кореспонденти на 25 март представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Разузнавателните данни в никакъв случай не се дават на Кремъл, те се дават по каналите на специфичните служби.  Това се отнася за сензитивна информация, която, несъмнено, не се разкрива “, сподели Песков в отговор на въпрос на „ Известия “.

Той означи, че съветските специфични служби работят сами за премахване на следствията от терористичната офанзива, западните им сътрудници не оказват помощ, макар изказванията им, че сякаш са предизвестили Руската федерация за идната офанзива.

В същото време Песков означи, че водачите на страни като Беларус, Узбекистан, Таджикистан и Турция са се обадили на съветския президент Владимир Путин по отношение на терористичната офанзива.

„ Там бяха изразени планове за възстановяване и подсилване на двустранното съдействие в региона на битката с тероризма, тази тематика беше разисквана, само че сега няма контакти със западняци “, сподели Песков.

Припомняме, че  петък вечерта, 22 март 2024, в концертната зала „ Крокус сити хол “ в московското предградие Красногорск се стигна до кърваво нахлуване: минимум трима мъже в камуфлажни облекла откриха огън против посетителите, а след това в залата избухна пожар. Към 12 ч. българско време жертвите са били минимум 133, оповестиха от Следствения комитет на Русия. По предварителни данни аргументите за гибелта са „ огнестрелни рани и отравяне от артикули, свързани с пожара “. Данните за ранените, които се намират в болница, са за към 100 души. Сред жертвите са минимум три деца. Очаква се броят на жертвите да продължи да пораства.

Т.нар. „ Ислямска страна “ пое отговорността

Няколко часа след офанзивата бе обявено, че така наречен „ Ислямска държава- Хорасан “ е поела отговорността за нападението. В Русия обаче има подозрения по отношение на тази версия. Според Си Би Ес и „ Ню Йорк таймс “ САЩ могат да потвърдят правдоподобността на твърдения на така наречен „ Ислямска страна “. Същевременно Канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски и съветските съперници на режима, които се борят на страната на Украйна, отхвърлиха да са забъркани в нападението против „ Крокус Сити Хол “.

Източник – „ Известия “/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР