Кремъл настоява световните лидери да забавят темпото с безпочвени обвинения

...
Кремъл настоява световните лидери да забавят темпото с безпочвени обвинения
Коментари Харесай

Кремъл призова световните лидери да не бързат с оценките си за Буча

Кремъл упорства международните водачи " да забавят темпото с безпочвени обвинявания за обстановката в Буча " и да изискват данни от разнообразни източници, сподели пред кореспонденти в понеделник представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Ситуацията сигурно е сериозна и тук бихме желали изключително доста интернационалните водачи да не бързат да вършат изказвания с необятни обвинявания, а най-малкото да изискат информация от разнообразни източници, най-малко да се вслушат в нашите причини ", сподели представителят на Кремъл.

Информацията за убийствата на цивилни в Буча " би трябвало да бъде съществено сложена под въпрос ", сподели Песков. Той акцентира, че на тези материали " не може да се има вяра ", тъй като съгласно него " специалисти от Министерството на защитата (на Русия) са разкрили в тях " признаци за видеоизмама и разнообразни имитации - едни или други ". " Фактите, календарната поредност на събитията също не приказват в интерес на достоверността на тези изказвания ", добави Песков.

" Категорично отхвърляме всевъзможни обвинявания. Нещо повече, считаме, че тази тематика би трябвало да бъде разисквана на допустимо най-високо равнище ", сподели Песков. Затова, продължи той, " тази тематика да се прегледа в Съвета за сигурност ". " Знаем, че тази самодейност е блокирана. Нашите дипломати ще продължат дейните си старания за внасяне на този въпрос в дневния ред на Съвета за сигурност. Темата е прекомерно сериозна ", сподели Песков.

Той обаче не споделя по какъв начин от позиция на Кремъл би трябвало да се организира следствието, кой би трябвало да взе участие в него. " Не мога да отговоря на този въпрос сега, само че най-малко самата самодейност за внасяне на тази тематика в Съвета за сигурност демонстрира, че Русия желае и в действителност упорства за полемика на интернационално равнище ", сподели представителят на президента.

В отговор на въпрос дали Кремъл счита фотосите и видеоклиповете от Буча, направени и оповестени от интернационалните организации, за подправени, Песков сподели: " Не знам за кои клипове говорите ". " Не съм осведомен с този репортаж - изясни той, отговаряйки на репликата на публицист от Би Би Си, базирайки се на негов личен материал. " Говорим за фрагментите, които в действителност залегнаха в основата на обвиняванията, които започнаха да звучат. "
 Грузия осъди зверствата в Буча
Грузия осъди зверствата в Буча

Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили съобщи, че " клането в Буча " е закононарушение против човечеството

Кремъл не разяснява и по какъв начин тази обстановка може да повлияе на договарянията сред делегациите на Руската федерация и Украйна . " Засега не разясняваме това. Все още нямам информация за графика за продължение на договарянията ", сподели Песков, отговаряйки на подобаващ въпрос. Той също по този начин остави без отговор въпроса дали Кремъл обмисля сюжет, при който договарянията с Украйна ще станат безсмислени и какво би трябвало да се случи, с цел да не остане у Киев никаква друга опция с изключение на капитулация.

На 3 април за убийства на цивилни в обитаемото място Буча, Киевска област. От ведомството споделиха, че съветските въоръжени сили са напуснали изцяло Буча на 30 март, а " доказателства за закононарушения " са се появили едвам на четвъртия ден, когато чиновници на Службата за сигурност на Украйна дойдоха в града. Руското министерство на защитата също по този начин акцентира, че на 31 март кметът на Буча Анатолий Федорук във видеообръщението си е удостоверил, че в града няма съветски военни, без да загатва убити по улиците локални поданици.

Днес стана ясно, че нови наказания против Русия ще бъдат наложени допустимо най-скоро. Заявките пристигнаха след за това, какво се е случвало в Буча и Гостомел, край Киев, по време на съветската окупация. Светът е шокиран. Френскитя президент Еманщел Макрон прикани.

Според изказванията на европейски политици и публични лица и дума не може да става за анулация на наказания, до момента в който войната не спре изцяло, а наказания ще останат годни дълго и по-късно.

Целта на невижданите ограничавания против Русия в отговор на нахлуването в Украйна е да я откъснат от западните технологии и пари, и да лишат водача ѝ Владимир Путин от опцията да продължи тази война.
 Испания желае Русия да бъде съдена за военни закононарушения
Испания желае Русия да бъде съдена за военни закононарушения

Педро Санчес съобщи, че изпитва отвращение от " ужаса на тези смъртни случаи, които видяхме през последните дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР