Кремъл е разочарован от липсата на реакция от страна на

...
Кремъл е разочарован от липсата на реакция от страна на
Коментари Харесай

Песков: Кремъл е разочарован от безразличието на Запада към смъртта на цивилни в Донец

Кремъл е отчаян от неналичието на реакция от страна на водачите и политиците на Европейския съюз и Съединените щати на гибелта на цивилни по време на обстрела на украинските въоръжени сили в Донецк на 14 март. Това сподели пред публицисти във вторник прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, оповестява ТАСС.

„ Искам да привлека вниманието ви и да кажа, че в действителност сме доста, доста разочаровани, че нито европейските водачи, нито моята колежка прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, нито нейният водач, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, нито водачите на интернационалните организации, нито управлението на НАТО нито през вчерашния ден, нито през днешния ден не споделиха нищо за Донецк и не споделиха нищо за тези цивилни, които починаха от ракетата, изстреляна от въоръжените сили на Украйна “, добави още представителят на Кремъл.

Песков се концентрира върху обстоятелството, че всички нагоре „ не говореха за ужасите, които се случват в Донецк, и не осъждаха никого “.

" Няма да давам никаква оценка на това. Просто желая да заявя това и да прикани всички да извърнат внимание ", съобщи Песков.

В понеделник управляващите на Донецката национална република (ДНР) оповестиха, че в центъра на Донецк са паднали фрагменти от ракета " Точка-У " с касетъчен заряд, изстрелян от въоръжените сили на Украйна. Според шефа на ДНР Денис Пушилин ракетата е била свалена, само че заради рухването на парчета по последни данни са починали 23 души, а минимум 18 са ранени. Точка-У, съгласно съветското министерство на защитата, е изстрелян от региона на Красноармейск, който се управлява от украински националистически формирования.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР