Крем карамелът е един от най-лесните за приготвяне десерти, а

...
Крем карамелът е един от най-лесните за приготвяне десерти, а
Коментари Харесай

Вкусен, лесен и плътен – най-вкусният бананов крем карамел - РЕЦЕПТА

Крем карамелът е един от най-лесните за подготвяне десерти, а и е доста апетитен. У нас несъмнено е прочут и публикуван, а и по целия свят също. Ние по-скоро залагаме на класическата версия с мляко, яйца и захар, а по света можем да преоткрием най-различни разновидности на крем карамел с добавени плодове, подправки, ядки, аромати, ликьори и т.н. 

Ако желаете да разнообразите един от обичайните и обичани десерти, през днешния ден сме ви приготвили вид на крем карамела с банани. Вкусен, елементарен, компактен и благоуханен. Нека забележим и рецептата:
Мързеливият крем карамел, който мъжете обичат
Едва ли има човек, който да не обича крем карамел. Консистенцията на тази наслада ни приканва да похапваме още и още, до момента в който не излапам...

Необходими артикули:

За приготвянето на бананов крем карамел ще са ви нужни продуктите:
•    6 яйца;
•    1 л прясно мляко;
•    6 супени лъжици захар за самия карамел;
•    3-4 супени лъжици захар за сместа;
•    1-2 банана по желание.

Начин на подготвяне:

Започваме с приготвянето на карамелизираната захар. Добавете 6-те лъжици захар и карамелизирайте. Ако се притеснявате да не изгори, прибавете към тях и една лъжица вода и разбърквайте, до момента в който водата не се изпари. След това си пригответе подобаващите купички и разпределете получения карамел в тях.
Започнете с разбиването на яйцата и последователно добавяйте останалите 3-4 лъжици захар в сместа. След това прибавете и авансово намачканите банани в сместа.
Банановият крем карамел, който се оказа доста по-вкусен от класическия
Крем карамелът е един от най-популярните десерти в света. Приготвянето му не лишава изключително доста време, мурафет и артикули. Важно е...

Всичко получено досега прибавете към прясното мляко. Разбъркайте добре, а може и непосредствено да пасирате, с цел да се смесят добре всички съставки. Вече сте подготвени да разделите получената примес в купичките с карамела. Купичките наредете в тава, като по-късно я напълните доникъде с топла или хладка вода.
Печете на 150 градуса за към един час или до приемането на златиста коричка. След това изчакайте десертът да изстине, потопете купичката в гореща вода и обърнете крема в паница. Бон апети!

Съвети за приготвянето на крем карамел с банан

Още един забавен вид на тази рецепта е да не добавяте бананите в самата примес, а да ги карамелизирате и да ги оставите на дъното на купичката, след което да залеете с елементарната примес за крем карамел. По този метод бананите ще останат на повърхността на крема, което може да ви подхожда повече естетически.

Ако предпочитате консистенцията да не е гладка, а да усещате късчета банан – не намачквайте прекомерно плода и не пасирайте сместа. Нарежете на дребни късчета банана и по този начин го прибавете към останалите артикули.
За по-остър и прелестен мирис може да добавите няколко капки ванилия към сместа за крема.
Декорирайте по ваш усет – с разнообразни плодове, сладолед, ядки, шоколад – разновидностите са доста, развихрете кулинарното си въображение!
Ето по какъв начин да си извършите цяла ТАВА крем карамел
Всеки обича крем карамел, по тази причина ви представяме един улеснен вид на обичания ни десерт, само че този път в тава. Необходими артикули: п...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР