Крайнодясната политическа група в Европейския парламент номинира технологичния милиардер Илон

...
Крайнодясната политическа група в Европейския парламент номинира технологичния милиардер Илон
Коментари Харесай

Крайнодесни депутати от ЕС номинираха Илон Мъск за наградата „Сахаров“

Крайнодясната политическа група в Европейския парламент номинира софтуерния милиардер Илон Мъск за най-високото отличие на Европейски Съюз в региона на правата на индивида – премията „ Сахаров “.

Групата " Идентичност и народна власт " (ИД), която включва членове на Европейския парламент, свързани с Марин Льо Пен и Матео Салвини, предложи Мъск, съгласно документ, изпратен до членовете на Екологичен потенциал на 14 септември, с копие от който разполага и " Политико ".

ИД се аргументира за номинацията с решението на Мъск да разгласява по този начин наречените " Досиета на Twitter ", които се състоят от определени вътрешни документи за това по какъв начин платформата на обществената медия обработва претенции за унищожаване на политически изявления. Това е еднакво на отбрана на правилото на свободата на изложение, настояват от грепата.

Наградата " Сахаров " за независимост на мисълта включва премия от 50 000 евро. Миналата година тя беше присъдена на украинския народ. Сред предходните лауреати са Нелсън Мандела, Малала Юсафзай и Кофи Анан.

Малко евентуално е Мъск да получи оценката, защото ръководителят на Парламента Роберта Мецола и водачите на всички политически групи ще изберат дружно спечелилия по-късно тази година.

Трите най-големи групи - дясноцентристката ЕНП, лявоцентристката С&Д и демократичната Renew - се съгласиха да предложат Махса Амини - млада иранка, чиято гибел в полицията провокира придвижване за правата на дамите в цялостен Иран.

Зелените предложиха угандийската активистка за климата Ванеса Накате, а дясната група ЕКР предложи Нино Ломярия - публичен бранител в Грузия, който се опълчи на съветската интервенция. Левите предложиха трима деятели за правата на дамите./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР