Крайнодясната британска коментаторка Кейти Хопкинс е депортирана от Австралия в

...
Крайнодясната британска коментаторка Кейти Хопкинс е депортирана от Австралия в
Коментари Харесай

Австралия депортира британката Хопкинс, медиен коментатор, заплашила да не спазва карантина

Крайнодясната английска коментаторка Кейти Хопкинс е депортирана от Австралия в понеделник, с лед като се похвали в обществените мрежи, че възнамерява да наруши разпоредбите за карантина в страната, оповестява АП.

Хопкинс пътува до Австралия , за да взе участие в телевизионна риалити стратегия и бе в 14-дневна наложителна хотелска карантина в Сидни, преди да стартира фотосите.

Полетът й до Австралия предходната седмица породи възмущени е, откакто държавното управление понижи на половина броя на австралийските жители и непрекъснатите поданици, на които е разрешено да се прибират всяка седмица - до 3000 , с цел да се опита да понижи риска от болест с COVID-19 при хотелската карантина. Повече от 34 000 австралийци, които желаят да се приберат у дома, остават блокирани в чужбина.
 Обмислят удължение на локдауна в Сидни
Обмислят удължение на локдауна в Сидни

Мерки на управляващите против пандемията

Двата най-големи града в Австралия, Сидни и Мелбърн, са блокирани , с цел да съдържат огнище на ковид, породено от по-заразния вид Делтата.

Министърът на вътрешните работи Карън Андрюс съобщи, че Хопкинс ще бъде депортиран а, откакто се похвали в Instagram с желанието си да наруши карантинните правила. " Ужасяващо е, че този субект се е държала по този начин и тя ще си замине ", сподели Андрюс. " Ще я изведем от страната незабавно щом успеем да уредим това ".

Хопкинс е отпътувала с търговски полет от Сидни в понеделник, съобщи държавен чиновник. Хопкинс дефинира блокирането за пандемията като " най-голямата машинация в човешката история ". В обществените медии тя бе следвана и от тогавашния президент Доналд Тръмп, който постоянно я ретуитира, преди Twitter да я блокира за непрекъснато през юни предходната година поради нарушение на политиката на платформа за държание с ненавист.
 COVID-19: Мелбърн удължава локдауна, Австралия се проваля в прекъсването на болестта
COVID-19: Мелбърн удължава локдауна, Австралия се проваля в прекъсването на болестта

Около 12 млн. души са затворени в Мелбърн и Сидни

Във видеоклипове от хотелската си стая в Австралия тя декларира, че възнамерява да изплаши чиновниците, които носят храна на вратата й, като се изправя против тях гола и без маска . Хората под карантина нямат право да отварят вратите на хотелската си стая до 30 секунди след доставката на храната и би трябвало да носят маски, до момента в който вратите им са отворени.

Андрюс разказа мненията на Хопкинс като срамни . " Фактът, че тя се хвали с нарушение на карантината е просто отблъскващ ", сподели Андрюс. " Това е пестник за всички тези австралийци, които сега са заключени и това е просто недопустимо държание . "

Seven Network и Endemol Shine Australia, продуцентската компания, която стои зад програмата Big Brother VIP, в която е трябвало да се появи Хопкинс, съобщи, че договорът й е анулиран . " Seven и Endemol Shine изрично осъждат нейните безотговорни и безразсъдни мнения до момента в който е в хотелска карантина ", се споделя в взаимно изказване на фирмите.
 Критики в Австралия за стряскаща реклама на ваксиниция против рисковете от Covid
Критики в Австралия за стряскаща реклама на ваксиниция против рисковете от Covid

Правителствено видео демонстрира жена, която се задъхва за всяка глътка въздух, до момента в който е обвързвана към респиратор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР