Крайнодесният опозиционен лидер Матео Салвини, лидер на партия "Лига", не

...
Крайнодесният опозиционен лидер Матео Салвини, лидер на партия "Лига", не
Коментари Харесай

Матео Салвини не успява да постигне пробив в ключовата италианска област Тоскана

Крайнодесният опозиционен водач Матео Салвини, водач на партия "Лига ", не съумя да реализира пробив в италианската област Тоскана, демонстрират данни от екзит пол, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Италианците гласоподаваха през вчерашния ден и през днешния ден на избори в седем италиански области, измежду които и Тоскана, обичаен бастион на левоцентристите. Именно спечелването на тази област беше залог на изборите и Салвини си беше сложил за цел неговата кандидатка Сузана Чекарди да реализира триумф.

Резултатите от екзит пол на ЮТренд/Куорум, показан по телевизия Скай Ти Джи 24, демонстрираха, че Чекарди получава 38-42 %, а нейният съперник, претендентът на левоцентристите Еудженио Джани получава 41-45 %. Официални резултати се чакат по-късно през днешния ден.

Евентуално проваляне в Тоскана би породило безпорядък в Демократическата партия, която е участник в съдружното държавно управление на Джузепе Конте, в което си партнира с антисистемното Движение "Пет звезди ".

Според екзит пол десноцентристките партии резервират контрола си в областите Лигурия и Венето, както се очакваше, а Демократическата партия - в Кампания. В Пулия към този момент резултатите са прекомерно близки, с цел да се дефинира победител сред претендента на десницата и този на до момента ръководещата левицата, означи Ройтерс.
Избори имаше и в Марке и Вале Д'Аоста.

Паралелно с изборите имаше и референдум за броя на депутатите и екзит пол сподели, че италианците поддържат съкращаването на броя на депутатите от 945 на 600.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР