Крайно неуместно е да се говори за България и да

...
Крайно неуместно е да се говори за България и да
Коментари Харесай

Президентът: Аз два пъти удържах на натиска за РСМ, правителството ще покаже дали може

Крайно несвоевременно е да се приказва за България и да се слагам ултиматуми от Северна Македония. Натискът върху България го има и беше по-голям предходната година, аз го удържах, и служебното държавно управление го удържа. Може да се удържа на този напън, когато има ясни позиции, които регистрират истината. Два следващи съвета, когато представляваш България, аз съм го удържал. Обяснихме доста добре позициите на България. Става въпрос за права индивида, за език на омразата. Това са неща, които са несъвместими с европейските полезности. Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти в София.

" Правителството би трябвало да осъзнава и отстоява българския интерес. Аз имам доста ясна позиция във връзка с РСМ ", сподели президентът.

" Най-малко на България в този момент са й нужни предварителни избори ", отговори Радев на въпрос дали е подготвен с нов длъжностен кабинет.

" Нашата взаимозависимост от съветски газ и нефт е огромна. През годините не успяхме да реализираме диверсификация. Българите са енергийно най-бедните. Борбата е по опция доставките да си останат същите. Рисковете са една чудовищна инфлация, при която хиляди предприятия няма да устоят. Това значи рецесия и за тези, които ръководят сега ", сподели президентът.

" Нинова се пробва да избегне да подпише разрешителните за експорт на оръжия. Да това са частни компании, само че значим е подписът във ведомствената комисия, в която се позволява износът на оръжия ", сподели още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР