Крайният срок за подаване на заявление за регистрация вЦИКна партиите

...
Крайният срок за подаване на заявление за регистрация вЦИКна партиите
Коментари Харесай

Крайният срок за промени в състава на регистрираните коалиции изтича днес

Крайният период за подаване на заявление за регистрация вЦИКна партиите и обединенията е до 17:00 часа на4 май 2024 година

" Документи за регистрация са подали 23 партии и 11 обединения, и означи, а една партия е била заличена регистрацията. Останаха регистрирани и ще вземат участие в изборите 22 партии и 11 обединения. От тях една партия и една коалиция са регистрирани единствено за присъединяване в изборите за народни представители ", сподели заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

За присъединяване в изборите за членове на Екологичен потенциал от България са регистрирани 3инициативни комитета за издигане на трима самостоятелни претенденти.

Съгласно хронограмата, до 7 май партия или коалиция може да изиска да бъде заличена регистрацията ѝ за присъединяване в изборите.

До 17:00 ч. на 7 май партиите, обединенията и инициативните комитети вършат оферти до ЦИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за членове на Екологичен потенциал, както и до РИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители.

До края на деня кметовете на общини би трябвало да насрочат съвещания за съставите на секционните изборни комисии, които са обществени. Денят, часът и мястото на провеждането им се оповестяват обществено и се разгласяват на интернет страницата на съответната община не по-късно от три дни преди провеждането на консултациите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР