Крайният срок за кандидатстване за Наградата на Европейския съюз за

...
Крайният срок за кандидатстване за Наградата на Европейския съюз за
Коментари Харесай

До 29 септември е срокът за кандидатстване за наградата на ЕК „Натура 2000“

Крайният период за кандидатстване за Наградата на Европейския съюз за мрежата „ Натура 2000 " през 2024 година е 29 септември.

Отличията са за високи достижения в ръководството на предпазени зони от „ Натура 2000 ", с които се показва добавената стойност на мрежата за запазване на природата за локалните общности и стопански системи в Европейски Съюз. Наградата откроява положителните практики в предпазените зони от „ Натура 2000 ".

Опазването на биологичното многообразие и местообитанията е извънредно предизвикателство, което изисква стратегическите старания на институциите, организациите, бизнеса и хората за бъдещето на природата в интерес на обществото.

Кандидатите могат да се състезават в пет категории:

- Опазване на сушата
- Опазване на морето;
- Повишаване на информираността и комуникация;
- Социално-икономически ползи;
- Трансгранично съдействие.

За всяка категория са оповестени критерии и подробна информация за положителни практики, както и насоки за кандидатстване на следния линк: https://environment.ec.europa.eu/topics/nature-and-biodiversity/natura-2000-award/selection-and-evaluation_en

Могат да вземат участие обществени или частни организации, които имат принос в ръководството на предпазените зони, обект от „ Натура 2000 ". Призивът към тях е: Не пропускайте да кандидатствате в този момент, с цел да получите признанието, което заслужавате за вашите достижения, и помогнете на другите да открият „ Натура 2000 " и всички нейни преимущества.

На публична гала по връчване на премията „ Натура 2000 ", която ще се организира в Брюксел през май 2024 година, ще бъдат отличени и наградени спечелилите.

Формулярът за кандидатстване е наличен на следния линк: https://environment.ec.europa.eu/topics/nature-and-biodiversity/natura-2000-award/application-process_en
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР