Крайната дата за получаване на офертите по проекта за придобиване

...
Крайната дата за получаване на офертите по проекта за придобиване
Коментари Харесай

В средата на април е крайната дата за получаване на оферти за новите кораби за ВМС

Крайната дата за приемане на офертите по плана за придобиване на многоцелеви патрулни кораби за Военноморски сили е 16 април, с цел да може да стартира работа междуведомствената работна група за разглеждане на съответните оферти. Това заяви през днешния ден командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев преди разбора на подготовката на Военноморски сили през образователната 2018 година.

Той добави, че всичко планувано във връзка с процедурата е по график. Според него е напълно обикновено да се прибавят два месеца за подаване на предложения, с цел да могат те да бъдат дефинирани вярно, тъй като две компании са поискали да бъде продължен срокът. Освен това, по думите му, няма да има и официална причина някои от компаниите да се откажат. Според командира няма място за терзание във връзка с процедурата. До момента претендентите са седем компании, от които една е българска, напомни контраадмирал Петев.

Според заместник-началника на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, който участва на разбора, за Военноморски сили следва доста интензивна година. Той добави, че се надява да отбележим 140 години от основаването на флота в изискванията на контракт за придобиването на многоцелеви кораби за Военноморски сили.

Вицеадмиралът даде доста висока оценка на извършените през предходната година събития на военния ни флот. По думите му 2018 е била година за интензивна подготовка на море. Военноморски сили се показаха почтено в непрекъснатите групи на НАТО, участваха в редица интернационалните учения, организира се обичайното обучение с интернационално присъединяване "Бриз ", фрегата "Верни " бе сертифицирана, тъй че имаме всички учредения да отчетем една сполучлива година, сподели Ефтимов.

Вицеадмиралът разяснява още, че ситуацията в Черно море е естествена. Той добави, че не е казус наличието на американски кораби или такива на наши съдружници в Черно море. Тези визити са резултат на доста деликатно обмисляне и разбор, изясни той.

Преди разбора "Хидрографската работа " на Военноморските сили получи като подаяние от к.д.п. Никифор Герчев - ръководител на доброволческа организация за морско търсене и избавяне "Булсар ", три хидрографски атласа на международните океани, както и профилирана литература, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР