Краят на годината е отлично време да си припомним най-странните

...
Краят на годината е отлично време да си припомним най-странните
Коментари Харесай

Топ 10 футболни безумства на 2021 година

Краят на годината е чудесно време да си напомним най-странните случки във футболния свят за последните 12 месеца. 2021 година съумя да ни шокира с голям брой събития, които надали някой е очаквал да се случат. В тази публикация ще проследим десетте футболни безумства, които нямаше да повярваме, че ще се случат.
10. Расизъм даже където го няма
беше осъден за 3 мача през януари за коментар в обществените мрежи. Уругваецът благодари на консуматор за коментар, като написа " Graccias, negrito ". От ФА сметнаха коментара за афектиран и носещ неприятна известност и наказаха уругваеца. Оказа се обаче, че думата " negrito " в разговорния испански език се употребява като послание. Уругвайски професори даже дадоха отговор, че посредством наказването на Кавани е проявена дискриминация към цяла една просвета.
9. Английските фенове-вандали
По време на през лятото почитателите на Англия надалеч не бяха джентълмени. Провокации, боеве (най-вече против съседите от Шотландия) и пренебрежително държание в обществените мрежи. По време на 1/8-финала против Германия камерите уловиха плачещо немско момиченце, което беше превърнато в мийм от последователите. И до момента в който се смееха и злорадстваха, един от последователите подари сума пари на фамилията на момичето, с цел да потвърди, че " не всички британски почитатели са гадняри ".
8. Дисквалификации поради...повече смени
Отборът на на два пъти се изпати заради нехайство. Тимът беше отхвърлен служебно от Купата на Италия, откакто в 1/8-финала със Специя Жозе Моуриньо извърши 6 размени. Срещу Верона Специалния по нехайство пусна в игра Диавара, който обаче не беше регистриран в групата за мача.
По сходен метод Марк ван Бомел извърши непотребна промяна в срещата на Волфсбург с Мюнстер от Купата на Германия. В международните квалификации в зона " Африка " треньорът на ДР Конго Ектор Купер пусна шести състезател против Бенин, вследствие на което конгоанците могат да бъдат дисквалифицирани от цикъла.
7. Да не играеш в Европа поради...тикче
Нападателят на Аякс Себастиан Алер прави страхотна година. Когато предходната зима той беше притеглен от Уест Хем обаче не беше регистриран в състава за Лига Европа. Администраторът на клуба е не запомнил да постави тикче против името на котдивоареца при подаване на документите. В Шампионска лига през есента класата на Алер си пролича, тъй че с него амстердамци сигурно са по-силни.
6. Гаврата над осакатения Беленензеш
Абсурдите стигат и до Португалия, където Беленензеш трябваше да играе против Бенфика единствено с 9 футболисти в целия състав. Общо 13 футболисти бяха инфектирани с ковид, а Лигата отхвърли да анулира срещата. Така един от вратарите трябваше да играе като бранител, а още през първото полувреме резултатът беше 7:0 за " орлите ". Мачът беше преустановен в 47-ата минута, откакто играчи на Беленензеш се контузиха и нямаше по какъв начин срещата да продължи.
5. Треньорът на Русия се държи като...Божинов
Селекционерът на Русия Станислав Черчесов се опита с все сили да остане отпред на " Сборная ". След неуспеха на Евро 2020 Черчесов самичък привикна конференция и включи режим " Валери Божинов ". Изказвания като: " можехме да играем по-добре, а можеше и да не можем " и " работата ми не зависи от резултата ", както и " усещам се като полеви пълководец " изглеждаха по-скоро като опит за подмазване на служителите, в сравнение с като съответни отговори какво се е объркало. Скоро той беше сменен на поста от Валерий Карпин.
4. Суровите играчи и съдии на аматьорския футбол
Поведението на някогашния национал Калоян Караджинов по време на мача от регионалните групи сред Торнадо Безден и Костинброд обиколи целия свят. Дори Sky Sports отрази по какъв начин халфът реагира бурно на решение на рефера Васил Цоклинов и го удари в лицето. След това мачът беше пресечен, а играчите на Торнадо хукнаха след рефера.
В Хондурас на любителски шампионат реферът обаче стигна до по-големи крайности. Съдията отсъди дузпа, след което почитатели нахлуха на терена в опит да го набият. Тогава реферът вади револвер и след няколко изстреля във въздуха тълпата се успокоява. Оказва се, че родственик на съдията му е дал оръжието, защото е очаквал мачът да е тежък.
3. Скъпото уводолствие да имаш Лео Меси
Преди да напусне Барселона, El Mundo Deportivo разгласява информация по отношение на последния договор на аржентинеца с каталунците. Според данните той е прибирал 138 милиона евро на сезона, а също така е имал бонуси както за преданост, по този начин и при овакантяване на отбора. Don Balon заяви, че Меси е бил гневен, когато цифрите са излезнали нескрито. Освен това съотборниците му също са поискали по-високи заплати, което е довело до големи разноски и финансова рецесия в клуба.
2. Икарди под чехъл
През октомври нападателят на ПСЖ Мауро Икарди беше упрекнат в изневярва на брачната половинка си Уанда Нара, което е и негов сътрудник. Нара обмисляше бракоразвод с футболиста, като тогава той направи нещо немислимо, с цел да му бъде простено. Икарди трансферира всичките си приходи до 2050 година на името на Нара. Така въпреки че Уанда съобщи, че не е с него поради парите, всичко беше внезапно забравено и простено.
1. Суперкрахът на Суперлигата
Най-безумното решение от години насам беше основаването на . През април като от нищото беше разгласен новия шампионат, без единодушието на УЕФА и ФИФА като концепцията беше да се направи нещо от сорта на американските шампионати - затворена система, мачове по няколко пъти годишно на грандовете един против различен и...повече облаги. Революцията обаче търпя тъкмо два дни и беше опустошена откакто от УЕФА и ФИФА заплашваха участниците с изваждане от шампионатите, а играчите - със забрани да играят за националните си тимове. Феновете също посрещнаха на нож новия формат. Все отново Реал Мадрид, Барселона и Ювентус останаха в шампионата, чието бъдеще е незнайно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР